Радев заряза лозите в Устина и отсече: Новото НС спешно да приеме антикорупционни закони

Радев заряза лозите в Устина и отсече: Новото НС спешно да приеме антикорупционни закони
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев заяви, че най-спешната задача на бъдещия 49-и парламент е приемане на антикорупционните закони.

Той коментира и разговорите с Джеймс О'Брайън, ръководител на Службата за координация на санкциите в администрацията на президента Джо Байдън. Според Радев списъкът с български граждани, санкционирани по "Магнитски", идва да помогне борбата с корупцията. "Няма кой друг да свърши нашата работа", заяви Радев.

Радев заяви, че няма информация дали други българи ще попаднат в санкционния списък "Магнитски". Според държавния глава най-доброто средство повече това да не се случва е следващият парламент да се ангажира с ефективна правосъдна реформа.

"Аз категорично съм против изпращане на въоръжение от българската армия във военния конфликт в Украйна", отново подчерта президентът. Той допълни, че България категорично осъжда агресията на Кремъл срещу суверенна държава. Този конфликт може да се реши с незабавно прекратяване на огъня", беше категоричен Румен Радев. Странно, че той не обясни как, ако незабавно се прекрати огънят руснаците ще бъдат изтласкани до суверенните граници на Украйна отпреди инвазията им...

Президентът Румен Радев беше гост на празника Трифон Зарезан по стар стил на лозарите и винарите в пловдивското село Устина.

# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"