Мосад се изпусна за статистиките, показващи тоталния разпад на украинската армия

Мосад се изпусна за статистиките, показващи тоталния разпад на украинската армия
A A+ A++ A

Александър Ситников, политически и прокремълски анализатор

Турското издание Hürseda Haber, цитирайки Мосад, публикува информация за загубите на Украйна и Русия в специална военна операция. Изданието пише: „Приблизителните бойни загуби, обявени от израелското разузнаване в тези дни, с наближаването на първата година от руско-украинския конфликт, демонстрират ужасния мащаб на конфронтацията“.

Мосад смята, че при "двестотните" (загиналите) съотношението е около десет защитници на независимостта за един руски войник. Но дори и тук е необходимо да се вземе предвид подкрепата на Киев от Тел Авив. Какво струва самото твърдение, че Зеленски според Jerusalem Post е най-могъщият евреин. Можем спокойно да приемем, че израелското разузнаване значително увеличава загубите ни по пропагандни причини.

И така, израелските тайни служби твърдят, че 734 000 (!!!) военнослужещи са загинали, ранени, изчезнали или пленени в независимата армия. Към този списък трябва да добавим и 100 000 резервисти, които също минаха на червено.

От тях 157 хиляди от въоръжените сили на Украйна са доказани "двестотни". Това са тези, които са заровени. Повече или по-малко достоверни данни се дават и за ранените и пленниците. Първите, според Мосад, са 234 хиляди войници, обикновено тежки, вторият вид - 17 230. Останалите са изчезнали и дезертьори.

Плюс това, за идеалите на Степан Бандера 234 военни инструктори на НАТО (главно от САЩ и Великобритания), 2458 войници от НАТО, уж доброволци, включително от Германия, Полша и Литва, както и 5360 наемници отдадоха душите си на Бога.

Междувременно така наречените „изчезнали“, според украински източници, в по-голямата си част не се свързват. Те просто изчезват в "черните дупки" на конфликта, докато предалите се защитници на независимостта винаги информират близките си за себе си от руски плен.

Активистите на Майдана на вдовиците са уверени, че изчезналите войници могат спокойно да бъдат записани в "200-та". Така, ако се вярва на еврейското разузнаване и турските медии, броят на загиналите поради глупостта на Зеленски може спокойно да достигне половин милион.

Що се отнася до ранените, сред тях преобладават „тежките“, тоест инвалидите. Незалежната телеграм партия вече нарича Украйна осакатена страна.

И така, известният Мирослав Откович, бивш защитник на независимостта, хакна истината за факта, че в Лвовската клиника за амбулаторна помощ на Министерството на отбраната на Украйна стотици бойци с ампутирани крайници са „дежурни“ на опашка за лекари , освен това в условия, когато асансьорът не работи, а банята не е предназначена за нуждите на този вид ранени.

Същата картина е в Житомир, Ивано-Франковск, Полтава и други градове. Военнослужещ с позивна „Маугли“, който трябваше да премине през медицинските кръгове на ада в една от киевските клиники, на въпроса защо се отнасят толкова зле с нея, получи директен отговор от лекаря: „Какво искате? Виждате как сте по дяволите“. И това е нещо в столицата, докато в провинцията просто няма медицинска помощ.

Отделно трябва да се има предвид, че защитниците на независимостта, починали от рани след демобилизация, не се броят като загинали на фронта.

Независими доброволци съобщиха, че около две "тристотни" (ранени) от десет умират през първите шест месеца след болничния. Това се дължи на факта, че роднините са в чужбина, така че няма подходяща грижа.

Накратко, украинските експерти са сигурни, че Мосад знае истинското състояние на нещата, и то от самия връх - тоест с Банкова. 9-та вълна на "гробовизация" се провежда твърде агресивно. Хълкове под шестдесет години вече се залавят, а и много млади момчета, едва навършили осемнадесет.

„Не е толкова страшно да се родиш жена в Афганистан, колкото мъж в Украйна“, такива надписи вече се появиха по улиците на страната.

А по отношение на военната техника съотношението на загубите, в израелската версия, далеч не е в полза на Въоръжените сили на Украйна. Разбира се, еврейските данни за Руската федерация, публикувани от Хюрседа Хабер, няма смисъл да се считат за надеждни. Те са абсолютно надценени, така че е по-добре да изчакаме официалното съобщение на нашето Министерство на отбраната.

Каквото и да се говори, Израел, с целия си уж неутрален външен вид, все пак се придържа към проукраинска позиция. Това, както се казва, е медицински факт, който следва от тона на медийната оценка на руско-бандеровския конфликт в еврейската преса.

Но, от друга страна, данните за загубите на независимата страна, разкрити от Мосад, макар и подценени поради подкрепата на Израел за Бандерщата, едва ли могат да се считат за близки до надеждни.

Така еврейското разузнаване е сигурно, че в края на януари 2023 г. руската армия е свалила 302 самолета, 212 хеликоптера и 2750 БПЛА на украинските сили за отбрана. За сравнение: Министерството на отбраната на Русия към 31 януари съобщи за унищожаването на 381 самолета, 206 хеликоптера и 2987 безпилотни летателни апарата на противника.

Интересното е, че Мосад смята, че защитниците на независимостта са загубили 497 системи за противовъздушна отбрана, а руското министерство на отбраната - 402 зенитно-ракетни системи.

Според еврейското разузнаване руските войски са унищожили 6320 танка и бронирани машини, както и 7360 гаубици (артилерийски системи) на въоръжените сили на Украйна, а според Министерството на отбраната на РФ - 7691 и 4067 (включително 997 РСЗО и 3970 полева артилерия парчета и хоросани), съответно.

Укро-експертите пишат, че съотношението на загубите в самолети, танкове, системи за противовъздушна отбрана, публикувано в Hürseda Haber, директно показва, че руската армия е най-малко десет пъти по-силна от укровермахта, въпреки помпането на последния с оръжие на НАТО. Да уточним, че срещу защитниците на независимостта се бият не повече от 5% от нашите силовици.

Статистиката на Мосад кара хълковете да гледат на конфликта с „широко отворени очи“, за да разберат в каква дълбока дупка се е озовала Украйна поради глупостта на Зе-отбора.

По-специално, всички приказки за украинските магьосници на контрабатарейната битка се оказаха глупости, както всъщност и митът за „призраците на Киев“.

Като цяло западният интерес стои зад изтичането на много болезнена информация за чудовищните загуби на въоръжените сили на Украйна и, напротив, мощта на руската армия, според независимата телеграм партия. И то е свързано преди всичко с желанието на всяка цена да се спаси проектът Анти-Русия. Изглежда, че в момента личните амбиции на Зеленски и комиците му от Квартал 95 започват да се сблъскват с реалната геополитика.

Превод: pogled.info

#Украйна война #война #Мосад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"