Хубавица от Удмуртия е новата Мисис Вселена

Хубавица от Удмуртия е новата Мисис Вселена
„Качество. Дизайн. Точност“
A A+ A++ A

Мисис Удмуртия Елена Максимова е Mrs. Universe 2022 (Мисис Вселена). Това реши на оспорвано заседание журито с председател организаторката на конкурса Меги Савова. Победителката бе коронясана от Анна Сирадзе - Mrs. Universe 2021. Нищо чудно новата Mrs. Universe 2022 да е с нашенски корени, защото 8% от населението на Удмуртия са волжки българи.

Мисис Вселена 2023 Елена Максимова е родена в малкото удмуртско селце Старая Гя. ТЯ е на 34 години, майка на две деца – момче и момиче. Дамата има три висши образования, като едно от тях е магистратура в Англия. Обожава да пътува и вече е посетила 34 страни. Приключенският й дух я отвежда в Австралия, където придобива сертификат за професионален гмуркач.

Като любителка на чуждите езици (говори четири) Елена е превърнала хобито си в професия. Тя ръководи верига от центрове за чужди езици в Ижевск, столицата на Удмутрия.

От близо стоте претендентки за титлата на сцената останаха избраните в Топ 25, сред които и българската представителка Станислава Василева. Как сред толкова красиви, преуспели в професията отлични майки да бъдат посочени само пет?! Заради трудното решение на победителя в "Като две капки вода" Стефан Илчев му се наложи да изпее четири песни, докато журито разсъждава и спори.

Носителките на титлата "Мисис България" за пореден път показаха, че постигат изумителен синхрон, както при връчването на короните и лентите, така и като членове на отговорно и компетентно жури. А то бе в състав: генералният директор на конкурса Сава Цеков,Анна Сирадзе - Mrs. Universe 2021, Даринка Кръстева, собственичка на Дари травел, Евелина Макрис, Мисис Дама на годината, Виктория Джумпарова, Топмодел на България и представител на Арнолд фуудс, д-р Симон Личев, Паолина Петракиева – Мисис България и вице Мисис Вселена 2011, заместник-кмет на община Панчарево, .

А ето и резултатът от работата на журито:

Първа подгласничка - Амбър Уан Mrs.Vietnam

Втора подгласничка - Естер Супа Mrs. Venezuela

Трета подгласничка - Зоя Шейх Mrs. Indian Ocean

Четвърта подгласничка - Сео Юн Чой Mrs. South Korea

България никога не е била домакин на световен конкурс с такъв размах. За да участват в надпреварата за титлата Mrs. Universe (Мисис Вселена) се стекоха повече от сто носителки на корони от всички краища на планетата. Организаторката Меги Савова изрично подчерта, че събитието излиза далеч извън рамките на обикновен конкурс за красота. За претендентките не е достатъчно да са грижовни майки и да изглеждат добре. Всяка от тях е доказан професионалист, с гражданска позиция и е предана на благотворителна кауза.

Това е 45-ото издание на международния конкурс, който се радва на устойчиво развитие и неизменен авторитет. В него могат да участват дами от 18 до 50-годишна възраст, омъжени, вдовици, разведени или такива, които повече от три години живеят на семейни начала с половинката си. За всяка държава е позволено да изпрати повече от една претендентка, стига да са от различни региони.

Ще проследим хронологично събитията, съпътстващи конкурса, докато стигнем до кулминацията – финала в Зала 3 на НДК.

Още с пристигането си "коронованите дами" получиха и раздадоха подаръци. Всяка бе донесла характерни за родината си армагани за останалите участнички, а те ще отнесат в домовете си анцузи и фланелки с надпис Mrs. Universe от Flair и козметика от PierreFabreBulgaria. В чантите си вече ще носят ключодържатели от естествена кожа, дар от Cocoon, отново с надпис, доказващ участието им в световния конкурс. Финалистките ще са още по-късметлии. За тях от същата фирма са подготвили ефектни чанти с логото на Mrs. Universe.

Красавиците предизвикаха задръстване в центъра на столицата при обиколката на София, подарена им от Дари травел като си направиха безброй селфита и снимки пред всяка забележителност. Денят завърши подобаващо с българскигозби и нашенски ритми в механа Роден край. Момичетата се раздадоха, претворявайки всяка в своя стил стъпките на правото хоро на "Назад, назад, моме Калино", водени от Мисис България 2019 Марина Цветанова и участничката в конкурса Мисис България 2022 Станислава Василева. А когато се появиха кукерите от еуфорията се заразиха дори най-сериозните съпрузи, придружаващи претендентките.

На 1 февруари бе най-емоционалният и разтърсващ ден от вълнуващото събитие. В Балната зала на комплекс Монтесито, където бяха отседнали красавиците, се проведе форумът против домашното насилие. Всяка от участничките имаше лимитирани минути за изказване, повечето от тях бяха подготвили кратки филми, които разказват лични истории. Искрени сълзи, раздиращи душата признания, смразяващи факти…

Човек не може да проумее как почти всяка трета от тези преуспели и бляскави дами са били подложени на физическо, психологическо, сексуално или икономическо насилие. Присъстващите дълго ще помнят как Mrs. Euro Philippines извади от копринена торбичка двата ножа, с които заспивала всяка нощ, за да се пази от сексуалните посегателства на доведените си братя.

Mrs. UAE пък е осиновила три момичета, пострадали от домашно насилие, защото на нея добра жена й е подала ръка, когато родила дъщеря си на 15. Мъжът на Mrs. Africa пък три пъти опитал да я убие. Представителката на Казахстан плака, докато споделяше как нейна близка, телевизионна водеща, загинала от ръката на съпруга си.

Общото послание на всички участнички във форума бе: "Не сме сами! И ако се обединим, можем да победим насилието. Но трябва да говорим за него и да не се срамуваме, защото вината не е наша".

След емоционалния катарзис, претендентките за Mrs. Universe имаха възможност да постигнат баланс с посещение в Боянската църква, осигурено от Дари травел. По време на екскурзията те "вкусно съгрешиха" с KFC, но послекомпенсираха със здравословно меню от Arnold food и италианска вода S. Bernardo.

Колкото и извисена да е една жена, неизбежно попада в плен на пазаруването. Посетителите на столичен молдълго ще помнят десанта на красавиците, които ентусиазирано се заеха да инвестират в местната икономика и накупиха подаръци за близките си.

Колкото и изтощително да бе тичането из мола, красавиците не можаха да откажат на Мисис Баба Вселена Магдалена Динкова да опитат от домашните й гозби. Кметицата на село Върбешница пристигна специално в "Монтесито", за да ги нагости със собственоръчно точени погачи и банички и боб с наденица. Кошничката от тесто, увенчана с корона от фондан бе толкова изящна, а носителката на титлата Mrs. GrandmaTopUniverse така атрактивна в автентичната си народна носия, че дамите се наредиха на дълга опашка за снимка с нея. Вечерта завърши с караоке, в което не всички показаха вокални възможности, но пък се забавляваха искрено. Най-зрелищна за зрителите в Зала 3 на НДК бе вечерта, в която претендентките за титлата Mrs. Universe дефилираха по национални костюми. Представите им за фолклорни носии бяха превърнати в цели композиции, надхвърлящи въображението – светещи конструкции от пера, плъзгащи се табуни с коне, сложни каскади от цветя по главите, послания за мир по шлейфовете… Дамите се бяха постарали да затруднят максимално журито, но след дълги дебати, то все пак определи наградите. Лентата за най-артистичен национален костюм отиде при Mrs. Indian Ocean, с приза за Най-автентичен тоалет се окичи Mrs. Tokyo, а Mrs. Best National Costume стана Mrs. West Asia.

Магьосниците на косите от Cristian of Roma се погрижиха за прическите на претендентките, а гримът и сценичните ефекти за финалната церемония са осигурени от Code fashion TV.

Вината на Katarzhynaдопринесоха за отличното настроение на присъстващите, създадено от тържественото откриване с изпълнение на Внучките на бистришките баби, вписани в нематериалната съкровищница на ЮНЕСКО.

След това конкурсът бе изцяло в ръцете на водещите, които се справиха блестящо. Мариана Маринова – Мисис България и вице Мисис Вселена бе в тоалет на Киара фешън на дизайнерката Гергана Апостолова. А актьорът и певец Иоан Карамфилов, който водеше на английски бе облечен от законодателите на мъжката мода Агресия.

Валентин Велчев изпя две фолклорни песни на английски и испански като жест към участничките. А споменатият вече Стефан Илчев доказа, че ненапразно професор от консерватория в Залцбург (изпълнителят е завършил оперно пеене) го определя като един от четиримата тенори-алтино в света.

Красавиците от "Великолепната петорка" на Mrs. Universe получиха чанти от Cocoon с избродирано логото на конкурса. От всяка от тях е произведен само един-единствен екземпляр, което ги прави наистина уникални.

Представителките на Корея, Япония, Филипините и Индия се радваха на шумни и весели лобита, а дипломатите им показаха, че в техните страни красотата е държавна политика, която се подкрепя активно.

Официален медиен партньор на събитието е Code Fahion TV с права да излъчи ексклузивни репортажи. Модната телевизия осигури и специалните ефекти на сцената. Осветлението и озвучаването на грандиозното събитие бе от ВЕ ЕС ТЕХ ЕООД. Специални благодарности на БиТи Ви за интервютата с участничките. На Делта гард участнички, гости и жури разчитаха за своята безопасност и сигурността на събитието.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »