Войната: Руски ракетни удари по Харков, ожесточени боеве край Бахмут

Войната: Руски ракетни удари по Харков, ожесточени боеве край Бахмут
Стоп кадър
A A+ A++ A

Украинският град Харков бе подложен на руски ракетни удари тази нощ. Пожар е избухнал в жилищна сграда, поразена от ракета.

Четирима души са пострадали при атаката в Харков, според местните власти. Същевременно от руска страна бе съобщено за трима загинали в град Донецк след попадение на украински снаряд в жилищна сграда, предаде БНР.

Ръководителят на руската военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че се водят ожесточени боеве „за всяка улица и всяка къща“ в северната част на Бахмут, в Донецка област. От седмици руските сили се опитват да затегнат обръча около града.

Украинският президент Володимир Зеленски коментира обстановката в района:

"За 346 дни от началото на войната, трябваше често да казвам, че ситуацията на фронта е тежка и че тя се влошава. В момента е много трудно в Бахмут, Угледар, в близост до Лиман, както и в други направления".

Зеленски лиши от украинско гражданство високопоставени държавни служители от времето на президента Виктор Янукович, които имат и руски паспорт. Сред тях са бивш вътрешен министър и бивш председател на службата за сигурност на Украйна.

В Одеса бе възстановено електроснабдяването за критичната инфраструктура, след като 500 хиляди жители останаха без ток заради пожар в подстанция. Премиерът Денис Шмигал нареди на енергийното министерство да осигури мощни генератори за града.


#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Светът в снимки
Последно от Светът в снимки

Всички новини от Светът в снимки »