Зико отвърна на Бойко: Не съм назначен, за да ми се иска оставката, а съм избран

Зико отвърна на Бойко: Не съм назначен, за да ми се иска оставката, а съм избран
Община Пловдив
A A+ A++ A

Не съм назначен, а съм избран от пловдивчани, за да ми се иска оставката на партийна сбирка, коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров след изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че Димитров и зам.-кметът Райчев трябва да подадат оставка незабавно.

Той призна, че му дошло като гръм от ясно небе. Пред "24 часа" Димитров коментира, че не може да си обясни откъде е атаката.

"Всичко ще си дойде на мястото", каза той.

Според него дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите на Пловдив и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки.

Той твърди, че не се е забърквал в бакии.

"От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като Водния цикъл, обектите по Региони в растеж, пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми", припомни Зико.


"Казусът със стадионите на "Ботев" и "Локомотив" не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни", каза още Здравко Димитров.

По думите му "имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив".

Спред него е безотговорно градът да бъде оставен автопилот в този момент. Зико уточни, че му трябват няколко дни, за да реши как да отговори на искането за неговата оставка и тази на заместника му Пламен Райчев.

#Здравко Димитров #Зико #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »