Проф. Витанов пак с хитов коментар: Забранено за четене от юрдеци >> Войната няма да свърши добре за Украйна

Проф. Витанов пак с хитов коментар: Забранено за четене от юрдеци >> Войната няма да свърши добре за Украйна
Стоп кадър/бТВ - архив
A A+ A++ A

Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на войната в Украйна. Ето какво пише той в личния си фейсбук профил за ситуацията на 3 февруари:

Следим бавните процеси и то поред. Защото бавните процеси са тези, които ще определят изхода на войната.

Процес 1: Системите на Украйна и снабдяването на украинската армия. Промени няма. Украйна е закачена на системи и и се влива толкова, колкото да се изпълнява стратегията последният руснак да убие последния украинец в конвенционална война. Не се влива повече, че ще почне ядрена война. Всичко е добре изчислено. Знаете, винаги съм казвал, че американците могат да смятат добре. И аз съм учил по техните книжки. Полза за народа наш? Експорта на оръжие е добър, икономиката минава задоволително през времето на висока инфлация. Вреда за народа наш? Светът се счупи на парчета, достъпът ни до парчета, различни от американското ще е затруднен.

Процес 2: Логистиката на руската армия. Свършиха ли ракетите – не. Свършиха ли снарядите – не. Ами тогава, нещата продължават, както и досега. Полза за народа наш? Русия е стабилна, войната продължава, експорта на оръжие ще е голям. Вреда за народа наш? Шаран-юрдеците, които крякат в подкрепа на Украйна не мислят, какво ще става с българското малцинство на териториите, преинали под руски контрол.

Процес 3: Численият състав на украинската армия. Системата Таракан още не е минала в Таракан 2, тъй, че численият състав на украинската армия намалява. Гонките за връчване на призовки по украинските улици са ежедневие. Пушечно месо все още има, но загубите са такива, че има проблеми с попълването им. Този проблем се очаква да продължи и да се засили, защото месомелачките по фронтовете работят с добро темпо. То се и вежда, че пушечното месо не достига. Просто е да се види – руснаците настъпват. Полза за народа наш? Не се вижда. Вреда за народа наш? Ами като свършат украинските войничета, могат да бъдат натирени чуждестранни по фронтовете. Писах ви – червената линия е – никакви български войници на източния фронт. Източния фронт ви написах та да се сетите за цар Борис III.

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Продължава постепенното разрушаване на украинската критична инфраструктура. Руската не е засегната. Очаква се концентрация на руските удари върху украинската прифронтова инфраструктура за де скове движението на украинските части. Очаква се продължаване на ударите върху украинската критична инфраструктура. След енергийната инфраструктура ща започнат масивни удари и по транспортната инфраструктура и по производствената инфраструктура. Прост въпрос – как се печели война, когато инфраструктурата ти е разрушена, а тази на противника не е засегната? Мислете. Полза за народа наш? Ако успеем да вредим при възстановяването на каквото остане от Украйна, може и да има полза. Чини ми се обаче, че тогава малкото българско магаренце ще бъде натаралянкано от големите братя, че се навира да яде от овеса, дето не е за него. ВПроцес 5: Надпраговият удар. Няма такъв. Руската тактика е да свалят прага чрез разрушаване на украинската инфраструктура и чрез организация на месомелачки по фронтовете помнейки принципа на фон Молтке: Като няма армия, която да защитава територията, територията заминава. Западняците мъчат да държат прага висок чрез доставка на оръжие. Критично за прага – броят на украинките войничета. Наблюдавате нали – за да държи прага относително висок, НАТО все повече затъва в този конфликт. Да видим как ще се стои под ядрения праг. Защото украинските войничета като тръгнат да свършват и баба Меца тръгне да преминава през прага или ще трябва да се спира войната или ще трябва да се официализира присъствието на натовски части в Украйна.

Полза за народа наш от липсата на надпрагов удар? Все още няма радиация, но какви ли пък полза е това. Вреда за народа наш? Войната продължава, а с нея и икономическите и другите трудности.

Процес 6: Съществени движения по фронтовете. Движението е бавно и е резултат от руско настъпление, което се признава и от украинския генерален щаб. Имаме руско настъпление в Запорожие. Цел – окончателен провал на идеята за украинско настъпление към Крим. Засега не е превзето голямо селище, но украинката логистика е доста разстроена. Уличните боеве в Угледар продължават. Инициативата е при руснаците. Голям украински юруш няма. Логично – системата Таракан опапа резервите, точно както ви беше прогнозирано. Опитът за юруш при Сватово се обърна в катастрофа – фронтът и там тръгна да се мести в западна посока.

Полза за народа наш? Не се вижда. Вреда за народа наш? Продължаването на войната засилва трудностите, пък спечелените пари от продажба на оръжие не е ясно къде отиват.

Процес 7: Идеологическата борба. В Русия нещата са доста спокойни, ситуацията на фронта към момента е благоприятна, няма условия за масови безредици.

Проблемите са при украинците. Те са надъхвани, че може да спечелят войната и затова големите загуби старателно се крият. Загубите обаче вече трудно могат да се крият, то се вижда от лова на мъже по улиците на какъв хал са нещата. Опитите на Запада да попълни недостига в украинските батальонни тактически групи се представят като огромна помощ. Не това не е огромна помощ. Това е добре изчислена помощ с цел отслабване на Русия колкото се може повече. Не се очаква да започнат масови безредици и в Украина. За вътрешна консумация, украинската пропагандна машина работи що годе добре.

Войната няма да свърши добре за Украйна. Въпросът е ние какво ще правим като свърши войната. Знаете въпроса, задаван от Бисмарк и от Витанов: каква ще е ползата за народа от тая война. Засега нещата изглаждат така: Давали, давали и накрая, вместо да реализират собствените си си национални интереси, реализирали чужди национални интереси и пак ги наритали.

Кой виновен? Витанов, разбира се. Да, ама, опитът да прикриваш балъщината си, като обвиняваш Витанов в русофилство, е жалък. Витанов всеки ден пита каква е ползата за народа от тая работа. Ето ви и

Теорема на Витанов: Кагато си се навел мощно на запад и задникът ти е надупен мощно на изток, няма защо да обвиняваш Витанов за нещата, които ти се случват отпред и отзад. Защото Витанов винаги ти казва: Стой изправен. Гледай си националния интерес. Не реализирай чужди интереси за собствена сметка. Учи се от Бисма-а-а-арк.

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълната скръб продължава. Че и траур. Няма фина национална пропаганда. Оставена е да е лее украинската такава. А тя е пълна аматьорщина. Оставена е да се лее американската такава. Но тя е зя хора, които дори не знаят къде е Украина. Българинът е много по – осведомен, защото Украйна е под носа му. И като пропагандата ни е балъшка, трябва да усилваме цензурата, нали така. Нормално развитие в хода на една война, но като се пишеш демократ, а усилваш цензурата, лъсва недемократичния ти гол задник. Щото само се пишеш демократ.

Друг подход трябва към пропагандата, а няма. Пропагандата трябва да се построи върху българските национални интереси. А те са – какви са ползите за народа от тази война. Ей върху това стройте пропагандата. И няма да ви се налага да засилвате цензурата.




#проф. Николай Витанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"