Google тества собствен чатбот

Google тества собствен чатбот
A A+ A++ A

Служителите на Google тества собствен чатбот с изкуствен интелект, наречен „Apprentice Bard“, който предлага отговори на въпроси, зададени с помощта на естествен език, точно като ChatGPT, пише The Verge. Bard е изграден с помощта на технологията LaMDA на Google, която сама по себе си е подобна на GPT-серията езикови модели на AI, на които самият ChatGPT разчита.

Голямо предимство на Bard е способността му да говори за скорошни събития. Както предупреждава OpenAI, ChatGPT има „ограничени познания за света и събитията след 2021 г.“, но Bard е по-актуален, дори може да отговори на въпроси относно скорошните съкращения на Google .

Според CNBC Google тества алтернативни версии на началната си страница, като една версия замества бутона „Чувствам се късметлия“ с подкани за потенциални въпроси. Може би не е изненадващо, че този дизайн звучи подобно на началната страница за ChatGPT, която изброява примерни въпроси, възможности и ограничения над прозорец за търсене/диалогов прозорец.

Разбира се, всичко това са само ранни доклади в момента и все още няма ясна представа каква ще бъде реакцията на Google на ChatGPT. В допълнение към решенията за потребителския интерфейс има и големи въпроси относно валидността на езиковите модели на изкуствен интелект изобщо за целите на търсенето.

И все пак, тъй като компанията е обявила „ червен код “ в отговор на появата на ChatGPT, такива тънкости като „фактичност“ може да бъдат изхвърлени в бързината да наваксат конкуренцията.

#"Гугъл"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »