Служебните министри очакват решението на Радев дали остават в следващия кабинет

Служебните министри очакват решението на Радев дали остават в следващия кабинет
A A+ A++ A

Министрите от кабинета очакват решението на президента Румен Радев за следващия състав на служебното правителство. "Все още нямам информация, то не е въпрос само на желание, а и на възможности на този, който бъде поканен", каза в Министерския съвет служебният министър на земеделието Явор Гечев. "Ако президентът реши, можем да работим още", добави той.

"Принципно, все още работя по приоритетите на настоящия служебен кабинет и оценката за неговата работа не зависи от мен", каза Росица Карамфилова-Благова, служебен министър на околната среда и водите. "Начертала съм приоритетите за дълъг период от време, защото от 17-18 години се развивам в сферата на околната среда и водите. Президентът ни е избрал и ние трябва да отчетем работа си пред него", каза министърът на околната среда и водите.

Служебният министър на външните работи Николай Милков също не даде ясен знак дали остава в следващия състав на кабинета. Той каза, че вчера е имал среща с президента и му е обяснил какво трябва да се свърши в сферата на външната политика. "Ако президентът прецени, най-вероятно бих бил готов да остана на поста", каза Милков.

"Надявам се, че нищо няма да се случи по време на честванията за Гоце Делчев (на 4 февруари в Скопие) и всичко да мине тихо, гладко и кротко", каза министърът на външните работи в отговор на журналистически въпрос.

По-рано през деня служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков също отказа да коментира дали ще е в следващия състав на МС.

# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »