Колко струва карането на ски за ден в Пампорово

Колко струва карането на ски за ден в Пампорово
A A+ A++ A

Минимум 150 лв. на човек, излиза карането на ски за ден в Пампорово, установи репортерска проверка на Агенция "Фокус“. Толкова ще трябва да се дадат, ако човек отиде сам на ски, купи си лифт карта за 85 лв., наеме си ски оборудване за около 30 лв., пие кафе с минерална вода за 5-6 лв. и се поръча обяд за около 30 – 35 лв., който включва салата, пица, паста или кюфтета с гарнитура и десерт. Цената на обяда може да бъде и доста по-висока, ако изборът е по-специално ястие, като стек от бон филе, бургер или патешко магре, които са от 20 до 45 лв. за порция.

Ако човек не може да кара ски и иска да си наеме ски учител, сумата, която трябва да предвиди за ден по снежните писти се повишава доста. Един час уроци със ски учител струва 75 лв., за два часа цената е 140 лв. и така за 3 и 4 часа, има малка отстъпка от цената. Така че, ако човек наеме ски учител за поне два часа, разходите за ден в Пампорово ще достигнат около 300 лв.

За едно семейство с две деца, сумата ще набъбне сериозно и може да надхвърли 1000 лв., ако всички имат нужда от професионалните умения на ски училище в курорта.

В посочените цени не се включва цената на нощувката, която се плаща в хотел в Пампорово или околностите. Цените на апартаментите в апартхотелите започват от 100 – 150 лв. на вечер, а в по-луксозните хотели, достигат до няколко стотин лева. В селата край Пампорово се наемат и цели вили, в които могат да нощуват до 8-10 души и за тях се плаща минимум 200 лв. на ден.

#Пампорово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »