Максим Генчев оплю Джон Малкович: Не е нищо особено!

Максим Генчев оплю Джон Малкович: Не е нищо особено!
A A+ A++ A

Опашки се извиха вчера пред НТ "Иван Вазов" заради постановката "В самотата на памуковите полета" с Джон Малкович и Ингеборга Дапкунайте. Тяя ще се играе в три поредни дни дни - на 16, 17 и 18 февруари.

Евтините билети за събитието бяха изчерпани почти на секундата след пускането им. В момента могат да бъдат открити само такива за 350 и 400 лева. За същото представление в Атина струват около 55 евро. Причината за по-евтините билети в Гърция обаче е, че всъщност по-голямата част от цената им се поема от частната фондация "Онасис“.

В социалните мрежи също се развива интересни дискусии. Например печално нашумелият режисьор Максим Генчев се чуди защо билетите са толкова скъпи.

"Не е от класата на шекспировия актьор Беркоф, майстор на моноспектакъла. Малкович е умен късметлия с интересен лицев (събрани очи) фасон за кино, където актьорът е подвластен на режисура, осветление (камера) и монтаж. За театър не е нищо особено (гледал съм го в Лондон). Но името продава"

На въпрос от потребител каква оценка би дал Малкович, ако гледа филм на Генчев, режисьорът отговаря:

"Той е актьор, Вероятно ще ме четка, за да го взема. Майтапя се - няма да го наема, защото не говори български."

Припомняме, че последният филм на Генчев "Ботев" бе сериозно оплют от по-голямата част от обществото. Бе обявен като гавра с паметта на Ботев и като гавра за българското кино.

#Максим Генчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »