Агенция на НАТО ще достави изтребителите F-16 до България

Агенция на НАТО ще достави изтребителите F-16 до България
Уикипедия
A A+ A++ A

Служебният кабинет одобри решение за приемане на доклад на министъра на отбраната относно определяне наличието на основен интерес, във връзка с реализация на услуга за превоз на отбранителни продукти, свързани с изпълнението на международни договори за доставка на самолети F-16 Block 70, радиокомуникационно оборудване, системи за обмен на информация и софтуер за планиране на тактически авиационни мисии, изпълнявани по програмата за чуждестранни военни продажби на САЩ (FMS). Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Превозът на отбранителните продукти, свързани с изпълнението на посочените международни договори за доставка на самолети F-16 Block 70, радиокомуникационно оборудване, системи за обмен на информация и софтуер за планиране на тактически авиационни мисии, ще бъде организиран чрез Агенцията на НАТО по поддръжка и придобиване (NSPA). И в момента тя осигурява услуги за транспорт по програмата FMS за Министерството на отбраната на България и други държави членки на НАТО.

В средата на декември от министерството потвърдиха, че България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16. Вече е започнало и сглобяването на първия изтребител, предназначен за България.


#Ф-16 #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »