Патриарх Неофит прие президента Румен Радев на имения си ден

Патриарх Неофит прие президента Румен Радев на имения си ден
Прессекретариат на държавния глава
A A+ A++ A

На имения си ден Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие президента Румен Радев, който лично дойде, за да го поздрави по повод личния му празник. Приемът се състоя в Софийска св. митрополия.

Президентът Радев пожела на патриарх Неофит здраве и сили във високо отговорното служение като предстоятел на Българската православна църква и изрази задоволство от сътрудничеството по различни обществени въпроси между Църква и Държава. Президентът сподели още, че делото на Българската православна църква се оценява високо не само в страната, но и извън нея. Той отбеляза, че трите ставропигиални манастира - Рилски, Бачковски и Троянски са притегателен център за всички, които желаят да се докоснат до православната ни духовност, история и култура.

На срещата взеха участие Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод, Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, протодякон Деян Коруноски, г-н Теодор Атанасов, началник Кабинет на Българския патриарх, г-н Иван Димитров, Директор на дирекция „Протокол“ и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия.

# Румен Радев #патриарх Неофит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"