Хеликоптерната катастрофа в Украйна: 18 загинали, сред тях 3 деца, 29 ранени, от които 10 деца

Хеликоптерната катастрофа в Украйна: 18 загинали, сред тях 3 деца, 29 ранени, от които 10 деца
Туитър/301 Military
A A+ A++ A

18 души са загинали и 29 са били ранени при катастрофа на хеликоптер в непосредствена близост до детска градина в украинския град Бровари, Киевска област, според данните до момента на украинските власти. Министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски също е сред жертвите, предава БНР.

Денис Монастирски е бил един от пътниците в хеликоптера. Останалите осем души на борда също са загинали. Сред тях са били първият заместник-министър на вътрешните работи Евгений Енин и държавният секретар в министерството Юрий Лубкович.

Управителят на Киевска област Олексий Кулеба съобщи, че сред 18-те загинали в катастрофата, има три деца. "Има информация за 29 ранени, включително 15 деца", добави той.

След падането на хеликоптера в района на детската градина е избухнал пожар, децата и служителите са били изведени незабавно от сградата.

Спасителната операция на мястото на инцидента продължава.

Катастрофата е станала рано сутринта, в тъмно и мъгливо време.

Води се разследване за причините, като се разглеждат всички възможни версии. Досъдебното производство е под контрола на главния прокурор Андрей Костин.

Катастрофата в Бровари - град с население около 100 хиляди души, на около 40 километра от столицата Киев, е станала докато хеликоптерът с вътрешния министър е пътувал към фронтовата линия, заяви президентският съветник Кирило Тимошенко.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече катастрофата в Бровари "ужасна трагедия". Болката е неописуема", посочи той в изявление в социална медия.

Присъединяваме се към Украйна в тъгата след трагичния инцидент с хеликоптер, заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел в публикация в социалните медии и изпрати съболезнования на близките на загиналите и на целия украински народ.

Председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен също изрази съболезнования. "Трагедия порази в сърцето разкъсваната от война Украйна. Изказвам най-искрени съболезнования на семействата на жертвите. Скърбим с вас", написа тя в Туитър.


#авиокатастрофа #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"