Радев връчи мандат и букет червени рози на Нинова! Закопа я навръх рождения й ден

Радев връчи мандат и букет червени рози на Нинова! Закопа я навръх рождения й ден
A A+ A++ A

Представителите на БСП получиха днес малко след 10:00 часа третия мандат за съставяне на кабинет от президента Румен Радев. Държавният глава избра именно Столетницата да е последната формация, която да се пробва да стори чудото и да събере подкрепа за редовно правителство.

Радев обаче добре знае, че мисията на за БСП е невъзможна и чрез връчването на мандата закопава Корнелия Нинова, защото предварително е ясно, че "червените" няма да успеят да получат 120+ от депутатите. Обществените очаквания бяха за това той да даде трятия мандат на друга партия, но в последния момент решението бе друго. Чрез него Радев си гарантира и още живот на своя служебен кабинет.

Преди да даде мандата на БСП Румен Радев поднесе огромен букет с червени рози на Нинова, която е рожденичка. Тя пък почерпи с шоколадови бонбони.

"Спрях се на БСП в търсене на най-голям шанс за съставяне на кабинет. Във времена на най-силно политическо противопоставяне БСП показа, че е най-диалогична партия, да взаимодейства както с новите - така и със старите играчи в политиката. Желая ви успех", заяви президентът в секундите преди официално да връчи папката на Нинова.

От своя страна лидерката заяви, че БСП е доказала, че работи в интерес на България и ще потърси съгласие за редовен кабинет, който е силно нужен на страната.

#мандати #мандат #трети мандат #. Румен Радев #БСП # Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »