Проф. Витанов с нова порция бисери за политиката, войната и какво ли не

Проф. Витанов с нова порция бисери за политиката, войната и какво ли не
A A+ A++ A

Професорът-математик от БАН - Николай Витанов, за пореден път избълва куп бисери за войната, политическата обстановка и какво ли още не. В своя гаменско-махленски стил, от който се разбира, че трябва да сме му благодарни, че го им, за да ни отваря очите...

ЕТО КАКВО ПИШЕ ВИТАНОВ:

Кратка информация за войната за 13 януари 2023 г.

ЗАБРАНЕНО ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ ЮРДЕЦИ

Тук е място за технически анализи, а не за леене на чувства. Добрият анализ изисква хладнокръвие, а не леене на чувства. Лей си чувствата на собствената стена и помни, че чувствата, дето те напъва да ги лееш са резултат от негативни емоции, родени от гадното усещане на голата пропагандна кука, на която се люлееш. Откачи се от голата кука и веднага ще ти стане по-добре.

Съвсем в началото. Гледате жалката картинка. Наловени на голата кука шарани се вият на нея и крякат юрдешки за да прикрият това. Не можете да го прикриете. Наблюдава се пълен разпад на проукраинската пропаганда. Соледар бил украински. Кажете го на украинските войничета, които в момента мрат заради мераците на Зеленски да си го върне обратно. Украинските резерви продължават да отиват на 2 метра под земята. Помним фон Молтке: унищожи армията на противника и териториалните придобивки ще дойдат. Гледаме. Юрдешкият рев срещу мен е огромен. Защо ревете? Аз ви казах, че така ще стане. Аз ви казах да слизате от голата пропагандна кука. Аз гледам националния интерес, вие кълвете на всяка чужда гола пропагандна кука, която ви се подхвърли. Лесно е да се предскаже, че ще има още много да ревете.

Да почваме. Най-напред за българската политика. Ситуацията у нас ви бе предсказана 2 месеца преди последните избори. Свърши втората серия на филма Франкенщайн. Проофесорът хирург не успя, академикът не успя, чакаме най-веселата серия, в която всички вкупом тръгват да правят нещо, което никой не иска да прави. В първата половина на серията ще имаме поливане един друг с гюлово масло, във втората половина ще започне замерянето с дисагите. Защо с дисаги ли? Ами те според класиката дисагите вървят с гюловото масло, нали така. И дисагите полетяха. Вчера беше криптовалутна компания. Какво ли ще е днес?

Сега за войната.

Следим бавните процеси и то поред

Процес 1: Системите на Украйна и снабдяването украинската армия. Знаем, спрат ли системите, войната свършва за 1 месец. Значи, за Украйна е жизнено важно системите да работят. Това, което се наблюдава е, че старото съветско оръжие от бившите членки на Варшавския договор е на привършване и започва изпразването на натовските складове от старото въоръжение, трупано от времето на студената война. Гръмко се обявяват доставки на танкове Леопард. И колко от тях? Една танкова рота. Между другото, плаченето за танкове означава, че още десетки хиляди украински войничета ще бъдат хвърлени в поредния юруш.

Процес 2: Логистиката на руската армия. Боеприпаси има. И тук по складовете има доста стари оръжия за използване. И те трябва да се заменят с нови, тоест се очаква технологически прогрес и при руснаците. Обучението на мобилизираните 30 дивизии завършва. Очаква се уплътняване на фронта и опит за настъпление не само в Донбас. Уплътняването на франта означава тежки загуби за украинската армия, продължаваща да практикува системата Таракан (COIN) без достатъчна въздушна поддръжка за подавяне на руското артилерийско превъзходство. Системата Таракан определено не работи. Чакаме да свършат руските ракети и артилерийски снаряди. Слизайте от голата кука, че ще свършат. Няма да свършат.

Процес 3: Численият състав на украинската армия. Мобилизационната машина на Украйна е напрегната до краен предел. Появиха се филмчета как се гонят хора по улиците да им се връчват призавки. Това не е добре. Попълненията не стигат да покрият огромните загуби.

Ще се пробва с „пенсионирави наемници“, но това ще е за кратко. Опасност от брожение в съответните западни държави, когато ковчезите станат прекалено много. Нашият интерес е да не почнат да пристигат и ковчези в България. Там е червената линия. Наблюдавам ограмните украински загуби при Соледар и Бахмут и си мисля: Добре де, като свършат украинските войници, как ще си защитавате територията и градовете? НАТОвскиге ли армии ще влизат в Украйна. Няма ли да е агресия ако части от западна Украйна бъдат откъснати? Или то руснаците късат агресорски, а ние ще късаме благородно. Пиша ви пак: пълен разпад на украинската пропаганда в последните дни.

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Продължава постепенното разрушаване на украинската критична инфраструктура. Руската не е засегната. Очаква се концентрация на руските удари върху украинската прифронтова инфраструктура за де скове движението на украинските части.

Процес 5: Надпраговият удар. Няма такъв. Руснаците могат да нанесат, но не нанасят, на украинците им се иска да нанесат, но не могат. Руснаците разчита на изтласкване на украинците от Донбас. Някои се радват, че Герасимов смени Суровикин. Не се радвайте – Суровикин не можеше да командва всички части на руската армия и особено тези, свързани с най-разрушителните оръжия. Герасимов може да командва всичко. Никога не забравяйте, че Герасимов командваше 52-ра руска армия – тази, която сложи под контрол Кавказ и Чечения. Аз не бих го подценявал. Напротив, очаквам неприятностите за украинците да се умножат и засилят.

Процес 6: Съществени движения по фронтовете. Соледар падна. Украинците се опитват да контраатакуват. Това ще изтъни още и без това тънките им резерви. Системата Таракан продължава да намалява шансовете за инситнски голяма украинска офанзива. Украинците трябва добре да си помислят. Евентуалното обкръжение на почти цял украински корпус покрай Бахмут ще отвори огромна дупка във фронта. Наближава решителното сражение във войната – това за Славянск и Краматорск.

Процес 7: Идеологическата борба. В Русия нещата са доста спокойни, призивите са за по – твърди действия. Путин няма да може а ги игнорира до безкрайност ако няма същетвени победи и придобивки на фронта. От другата страна , украинците са надъхвани, че може да спечелят войната. Големите загуби старателно се крият. Писах ви, че след около 3 месеца размера на загубите няма да може да се крие повече. Така, че, украинската армия каквото смята да прави, да го прави сега. Ето генерал Зима дойде. Земята в Украйна замръзна. Сега ще видим кой е по подготвен за действия в зимни условия. Десетки хиляди украински войници са в опасност. Хиляди вече заминаха в Соледар. На този фон се хвърлят голи пропагандни куки, че Соледар бил още украински. Пълен разпад на украинската пропаганда. Какво да пиша повече. Писах, писах, че тая пропаганда е аматьорска, юрдеците реваха срещу мен като разпрани. Хайде, гледайте сега юрдечета какво става. Много обичате думата словоблудство. Е, кой словоблудства сега. Кой е на светлинни години от реалната ситуация.

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълна скръб. Писах ви: трябва да си водим собствена пропаганда, защото украинската не става. Не, разпростраяваме украинските голи куки, а Витанов той какво разбира. И сега какво? Колко още ще издържите да ви се смеят, че руснаците не са превзели Соледар. Заради аматьорщината си скапахте възможността за конструиране на свястна пропаганда. Какви съюзници сте бе, една пропаганда не можете да сглобите. Мечката още не и кихнала насам, тия вече изгърмяха. Ами продължавайте в тоя дух. Каквото съм писал, ще го напиша пак: аматьори.

Но стига за това днес.

Караме нататък

Политологията –(Ден 83)

Продължаваме натам. Приключваме с политическата социализация и отиваме на политическото участие. Забелзвате ли следното нещо. Излагам ви политологията, тъй както съм я учил по зарадните книжки. С примери. Примерите хи не се харесват на юрдеците. И тия крякат до небето. Водете си бележки, юрдеци български. Ще ви назначат за калинка някъде да защитавате българските интереси. Вие няма да знаете кое какво и отсрещната страна, където са такива като мен, че и по-учени, ще ви свали гащите, а понеже нищо не разбирате, ще свали покрай вашите гащи и гащите на народа. Внимавай народе, кого си избираш да ти защитава интересите. Щото както знаеш, има много да плачеш след това.

И тъй политическото участие. Ами ходенето за гъби по влеме на избори политечиска участие ли е? Да. Амчи, как тъй? Ъ-ъмчи, ай да видим как.

Какво е сега политическото участие. Политическото участие е действие. Ми то и брането на гъби е действие. Значи какво действие. Действие, предприемано от индивиди и групи с цел влияние на държавната или обществената политика. Ма то и брането на гъби цели да влияе върху държавната политика. При политическото участие, хора несвързани с професионалната политика или с държавния апарат се стремят да влияят на работата на държавата. Че гъбоберачите по време на избори и те това правят – страмят са да влияят на държавната машина. Значи брането на гъби по време на избори е политическо участие, колкото и да си мислят друго тия, дето берат гъбите. Участвате, участвате и често си избирате такива, които после ви разфасоват задните чести. И после се чудите – с чие политическо участие тия са дошли на власт. Ами – и с вашето. Накрая за днес – какви видове политическо участие имаме. Индивидуално и колективно – това ясно. Има още – активно и пасивно. Някои активно отиват да участват в изборите, други участват пасивно като берат гъби. Политическото участие бива още доброволно и принудително. Принудително – как? Щеш, не щеш – чавдарче ,после пионерче и после комсомолче. Още бива легитимно и нелегитимно. И тъй нататък. Значи бането на гъби е индивидуално пасивно доброволно легитимно политическо участие. Юрдек-калинките могат да почват да крякат. Юдрек-калинченца, политолотията е сериозна наука, ама доста калинки се навъдиха и в нея.

Следва малко демография от книжката

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 39)

...От гледна точка на посоката на миграцията може да различим три основни потока: миграция от юг на север, миграция от изток на запад (и от югоизток на запад) и миграция от задните дворове....

Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка.

Днес – миграцията от юг на север. Ама защо нея първо. Щото тя ще ни е голям проблем след 30-на години. Че кък тъй? Ами тъй, къде населението расте най-бързо? В Африка. Значи там се стягат многомилионни мигрантски армии. За какво се стягат? За миграция от юг на север. Аме ние случайно да сме на север. Ами на север сме и близо до Африка. Гледайте сега какво е писал Витанов за този поток през 2005 година:

... Гърция е буфер, но не задълго. Очакваното увеличение на мигранските потоци рано или късно ще пробие този буфер и имиграцията от Африка ще се увеличи...

Тъй и кой е на север от Гърция. А, не, не сме ние, не сме ние, Юрдекистан е. Той ще бъде засегнат от тази миграция, не ние. И още, как тъй ни пишеш, Ве витанов, че Гърция ще се пробие. Гърция е мощна, Гърция е сила, ще ги спре както спря потока от изток на запад през 2015!!! Да-а-а-а-а! Ама чакай, ко гледате умното и красива юрдече така. Нали Гърция успешно спря миграционния поток през 2015 година и не бе пробита. Обяснете му сега на юрдечето, защо Витанов беше оплют и със спряна финансиране след 2005 година. Не беше ли затова, дето беше казал нещо за миграционните потоци и за Гърция и Турция. Ето, сега се оказва, че е казал нещо и за Гърция и за миграцията от Африка. АЙ, пак да го наплюем, финансиране няма какво да му спираме, то още от 2005 година сме му го спрели. Хайде и аз да се включа – мръсен Витанов, лош, лош, словоблудец, грозен, нищо не разбира. Стига ли или да продължавам.

Стига за днес. Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далече от вас.

#проф. Николай Витанов #николай витанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"