Лекарката, пристигнала първа при катастрофата със загиналото детенце край Враца, е била пияна

Лекарката, пристигнала първа при катастрофата със загиналото детенце край Враца, е била пияна
A A+ A++ A

Една от лекарките, пристигнали на мястото на катастрофата със загинало дете във Врачанско във вторник, е била употребила алкохол. Това показал тест с дрегер, направен на медика д-р Димова след сигнал от близките на жертвата. По все още неофициална информация в издишания въздух имало над 1.2 промила алкохол.

В писменото обяснение, което д-р Димова вече е дала на ръководството, твърди, че не е употребявала алкохол и дори не е подписвала протокол за теста.

След като новината беше потвърдена, Изпълнителната агенция „Медицински надзор” към Здравното министерство започна проверка на Спешния център.

"На д-р Димова е направена проба с дрегер, която е позитивна. Тя е отказала да даде кръвна проба. Потресена съм от тази новина. Да, наистина тя е много добър лекар, но от тази новина следва проверка и прилагане на цялата строгост на закона", коментира пред NOVA директорът на Спешния център д-р Галина Лещарска.

На мястото на инцидента – отсечката между Враца и село Лиляче, пристигнали две линейки. В една от тях пътувала употребилата алкохол лекарка.

При катастрофата загина 3-годишно дете, а майка му - жена на 21 години, бе настанена в болница в тежко състояние, с опасност за живота. Пострадал е и 23-годишен мъж, пътувал на предната седалка. Зад волана на колата седял бащата на момченцето - 20-годишният К.Й., който е без сериозни травми. Той е тестван за употреба на алкохол и наркотици и резултатите са отрицателни, напомня НОВА.


#Враца #катастрофа #загинало дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »