Зеленски похвали украинците за куража им в послание за Коледа

Зеленски похвали украинците за куража им в послание за Коледа
ФБ на Володимир Зеленски
A A+ A++ A

Част от страните с преобладаващо православно изповедание празнуват Рождество Христово днес, по Юлианския календар. В това число са Русия, Украйна, Сърбия, Черна гора, Република Северна Македония.

В Коледното си послание украинският президент Володимир Зеленски заяви, че повече от 300 дни след руската инвазия украинците са обединени в своя кураж, непоклатимост, взаимно уважение и взаимопомощ. Зеленски призова сънародниците си да се грижат за себе си, за семействата си и за своята страна.

"Това е празник на хармонията и семейното единство. И заедно всички ние сме едно голямо украинско семейство. Защитаваме нашата страна, нашата култура, традициите и вярата ни", посочи президентът Зеленски в обръщението си.

Той отново изрази благодарността си, след като Вашингтон, Берлин и Париж обещаха да изпратят на Киев бронирани бойни машини, предаде БНР.

Американската помощ за Украйна и други засегнати от руската агресия държави военна помощ е в размер на 3 милиарда и 750 милиона долара. Вашингтон ще изпрати на Киев бронирани машини за пехотата “Брадли”, артилерийски системи, зенитни ракети и боеприпаси. Над 680 милиона долара са предназначени за европейски съюзници, засегнати от руското нашествие в Украйна, уточниха от Държавния департамент.

Междувременно украинският външен министър Дмитро Кулеба обсъди с европейския представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел подготовката за срещата Европейски съюз – Украйна, насрочена за 3 февруари. Борел е подчертал, че само изтеглянето на руските войски от територията на Украйна е надеждно решение за възстановяване на мира и сигурността.


#Володимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници