Путин ще съхранява сперматозоидите на мобилизираните руснаци

Путин ще съхранява сперматозоидите на мобилизираните руснаци
A A+ A++ A

Руското правителство ще плати за съхранението на спермата и за лечението на безплодие на войниците, мобилизирани да се бият във войната срещу Украйна, съобщи председателят на Руския съюз на юристите Игор Трунов, цитиран от ТАСС.

Русия ще плати за събирането и съхранението на сперматозоиди в криобанки от федералния бюджет "за гражданите, мобилизирани за участие в специалната военна операция за 2022-2024 г.", заяви Трунов, след като Министерството на здравеопазването одобри молбата на юристите за финансова помощ. Правителството ще финансира и "безплатна квота за лечение на безплодие", каза Трунов.

След завръщането си тези, които се възползват от предложението, ще могат да получат безплатно биоматериала си в рамките на правилата на задължителното си медицинско осигуряване, допълва „Политико“.

Президентът Владимир Путин обяви така наречената "частична мобилизация" на 300 000 руснаци през септември, в разгара на успешната контраофанзива на Украйна в лицето на инвазията на Москва. Реалният брой на мобилизираните руснаци не е известен.

#Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »