"Възраждане" и БСП ще сезират КС за решението на парламента да се предостави военна помощ на Украйна

"Възраждане" и БСП ще сезират КС за решението на парламента да се предостави военна помощ на Украйна
A A+ A++ A

"Възраждане" ще сезират Конституционния съд за решението на парламента да се представи военна помощ на Украйна, като за целта започват да събират нужните подписи сред депутатите.

Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов. До момента са събрани 24 подписа. Нужни са още 21. Той призова "БСП за България", ако наистина са против военната помощ, да се подпишат.

Според "Възраждане" е противоконституционно Народното събрание да задължи правителството да изготви и представи договора за военна помощ.

Костадинов изчисли, че до момента България е предоставила 448 млн. лв. помощ за Украйна, а в същото време няма желание да се осигурят 650 млн. лв. за вдигане на минималната работна заплата.

"Президентът Радев не спря предоставянето на оръжие за Украйна. Обръщаме се към него - дължите обяснение на обществото. Предадохте левите хора, предадохте социалистите, които ви издигат. Ние докрай ще се борим против, защото смятаме, че това въвлича България във войната", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обяви, че е и БСП ще сезира Конституционния съд.

"Отправихме покана към "Възраждане" да ни подкрепят. Ако това не стане, ще сезираме омбудсмана. Надяваме се да съберем обща подписка", каза още Корнелия Нинова.

#БСП #"Възраждане"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »