Володимир Зеленски направи историческо обръщение пред Конгреса на САЩ

Володимир Зеленски направи историческо обръщение пред Конгреса на САЩ
A A+ A++ A

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в реч пред американския Конгрес, че милиардите долари, предоставяни от САЩ като помощ за Украйна в нейната битка срещу руското нашествие, не са благотворителност, а инвестиция в световната сигурност, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Зеленски, който пристигна във Вашингтон на първото си посещение в чужбина, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари, каза пред американските законодатели, че се надява те да продължат да подкрепят страната му.

Вашите пари не са благотворителност. Те са инвестиция в глобалната сигурност и демокрация“, каза той, призовавайки за двупартийна подкрепа за Украйна - както от демократите, така и от републиканците

Зеленски беше поздравен с бурни ръкопляскания в залата. Трима членове на Конгреса издигнаха голямо украинско знаме при влизането му.

За мен е голяма чест да бъда в Конгреса на САЩ и да говоря пред вас и всички американци. Противно на всички мрачни сценарии Украйна не падна. Украйна е жива и здрава“, каза той. „Ние победихме Русия в битката за умовете на света“, заяви украинският президент.

#Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"