Състоянието на легендата Пеле се влошава драстично

Състоянието на легендата Пеле се влошава драстично
A A+ A++ A

Лечебното заведение, в което се лекува великият бразилски футболист Пеле, обяви "прогресиране" на раковото му заболяване, както и проблеми с бъбреците и сърцето.

82-годишният Пеле се лекува в общо отделение, но "се нуждае от по-големи грижи, свързани с бъбречни и сърдечни дисфункции", съобщиха от болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло.

Смятан от мнозина за най-великия футболист на всички времена, Пеле беше хоспитализиран в Сао Пауло на 29 ноември за това, което неговият медицински екип нарече преоценка на лечението му с химиотерапия, което той получава, след като през септември 2021 г. му беше направена операция за отстраняване на тумор на дебелото черво.

Лекарите също така са диагностицирали Пеле - чието истинско име е Едсон Арантес до Насименто - с респираторна инфекция.

По-рано този месец дъщерите на Пеле - Кели Насименто и Флавия Арантес, се опитаха да успокоят феновете за здравословното му състояние, отричайки съобщенията, че Пеле е бил поставен под грижи за края на живота си.

"Едсон Арантес до Насименто представя прогресиране на раковото заболяване и изисква по-големи грижи, свързани с бъбречни и сърдечни дисфункции", се казва в изявление на болницата.

Той не е бил в интензивно отделение, се допълва в съобщението. Само няколко минути след съобщението на болницата Насименто и Арантес заявиха в Инстаграм, че баща им няма да се прибере у дома за Коледа.

"Нашата Коледа вкъщи е прекъсната", написаха те. "С лекарите решихме, че поради различни причини за нас ще бъде по-добре да останем тук с всички грижи, които ни дава това ново семейство в Айнщайн!!!"

"Кралят" е с крехко здраве през последните години, а публичните му изяви стават все по-редки. Но той остава активен в социалните медии.

По време на Световното първенство в Катар той редовно публикува онлайн, включително послание в подкрепа на бразилската звезда Неймар, след като "селесао" отпадна от турнира в четвъртфинална загуба от Хърватия.

#Пеле

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »