Авдокат по делото "Семерджиев": Полицайката Симона лъже, няма кой да й повярва

Авдокат по делото "Семерджиев": Полицайката Симона лъже, няма кой да й повярва
A A+ A++ A

Обясненията, които екс полицайката Симона Радева даде пред съда по делото "Семедржиев", са неверни и има много данни в тази посока - включително кадри и свидетелски показания.

Това заяви пред БНТ адвокат Пламен Димитров, който представлява семейството на една от жертвите при катастрофата на бул. "Черни връх" - Хариет.

"Симона Радева отрича, че е държала стълбата или че е влизала в апартамента му. Всички обяснения, които Радева даде, са просто наивни и няма кой да ѝ повярва и аз наистина съжалявам това момиче, че по този начин приключи кариерата ѝ. Нищо вярно няма в това, което тя каза и това се потвърждава от свидетелски показания и огледи", заяви адв. Димитров.

Юристът заяви, че семейството на Хариет, която загина при катастрофата, търси справедливост.

"Майката на Хариет се надява на справедлива присъда. Нито присъдата, нито обезщетението, което сме поискали, ще ѝ върне Хариет. Тя остана много разстроена в залата, защото аз, като родител на две деца, ѝ спестих много неща около местопроизшествието, които прокурорът в зала не спести", каза адв. Димитров.

А ето какво преди 2 дни заяви под клетва в съда Симона Радева:

„Силно казано е, че познавам Георги Семерджиев. Знам го, защото съм го спирала за полицейска проверка. В деня на инцидента бях на автомивката на Семерджиев, в късния следобед. Пих кафе там с едно момиче. Не знам как се казва. Беше привечер вече и отидох да заплатя дограма за наследствен апартамент, отидох да взема майстора. Пристигайки на адреса към 23.00 ч, установих, че ключовете за апартамента ми ги няма. Чух се с мияча от автомивката. И тръгнах натам за ключовете. По пътя видях, че има катастрофа, позвъних на моя приятел от 4-о РУ. Спрях на местопроизшествието", разказа Радева пред съда.

Попитана дали е предприела нещо, като видяла инцидента, Радева заяви – „Не, конкретно”.

След това продължила към автомивката. След това Георги Семерджиев й се обадил и като разбрал, че е до автомивката, я помоли да му донесе стълба.

„Отидох пред кооперацията му. Попитах го има ли му нещо, защото изглеждаше странно. Каза ми да не го разпитвам. Извадих стълбата от колата и му я дадох”, обясни бившата полицайка.. С нея били и служители на автомивката на Семерджиев.

#Симона Радева #Георги Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"