Еманюел и Бриджит Макрон отпътува за Катар, заедно ще гледат финала

Еманюел и Бриджит Макрон отпътува за Катар, заедно ще гледат финала
Стоп кадър/ФБ/Еманюел Макрон
A A+ A++ A

Президентът на Франция Еманюел Макрон отпътува за Катар заедно със съпругата си Брижит и няколко футболни звезди, за да присъства на финалния мач на френските футболни национали срещу отбора на Аржентина на Мондиала, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В самолета с Макрон бяха и нападателят Кристофър Нкунку, който не участва в шампионата заради травма, както и бившите футболни национали Ален Жирес и Брюно Шейру, бившата футболна националка Лор Було и международната футболна съдийка Стефани Фрапар.

Заедно с тях са и боксовият шампион Брахим Аслум и джудистът Теди Ринер, както и министърката на спорта Амели Одеа-Кастера.

Държавният глава е поканил за пътуването и 18-годишен младеж и 19-годишна девойка, които са почитатели на футбола и които получават детски социални помощи. Те ще присъстват на финала заедно с директора на училището им в Сержи.

Макрон и останалите членове на тази делегация ще бъдат на официалната трибуна утре на стадиона в Доха, където ще се присъединят и световните шампиони Пол Погба и Н'Голо Канте, и бившият европейски шампион Луис Ернандес.

Макрон вече беше в Катар за полуфиналния мач на Франция с Мароко в сряда. Това е негова втора визита в Катар в рамките на три дни, въпреки многото полемики срещу тази страна, свързани с организирането на Мондиала и замесването ѝ в корупционен скандал в Европейския парламент.

#Еманюел Макрон #Катар 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"