Костадин Ангелов: Оказа се, че ПП са хората на Путин в България, те са лъжци и крадци

Костадин Ангелов: Оказа се, че ПП са хората на Путин в България, те са лъжци и крадци
A A+ A++ A

Народното събрание отхвърли кандидатурата на проф. Николай Габровски за премиер, издигната с първия мандат на ГЕРБ-СДС. Своята подкрепа дадоха депутатите от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Български възход". Против бяха БСП, "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Възраждане".

Днес се роди една нова коалиция - на изборите. Това заяви пред БНР Костадин Ангелов от ГЕРБ

Желанието на ПП да отидем на нови избори беше по-силно от стабилността на България. Не чухме нито един аргумент за личността на предложения министър-председател и неговите качества, както и за качествата на кандидатите за министри.

Ангелов обясни нападките от страна на Кирил Петков срещу Николай Павлов.

С изнасянето на информация, че правителство на Петков е направило така промените в Булгаргаз и КЕВР, че да могат да се крадат стотици милиони левове. Нас са ни управлявали едни мошеници и крадци, които са използвали държавата, за да трупат милиони в офшорни сметки. Рашков ли ги е прикривал? Да доведеш едно дружество с много дивиденти почти до фалит, за да се прикриват злоупотреби с газ. Оказа се, че ПП са хората на Путин в България. Те са направили така, че да купуваме руски газ през посредници. Искали са да се прекрати вноса на азерски газ. Това означава 100% руски газ.

Приоритетите, които Габровски посочи, са на всички политически партии, но се оказа, че от парламентарната трибуна се говори предизборно.

ПП, БСП, „Възраждане“ и ДБ говореха на избирателите си. Не ги вълнуват проблеми на българските граждани“.

Дали сме пълна свобода на министър -председателя да си подбере експертите, посочи той.

ПП отново проявяват лицемерие и двуличие. Те казаха ,че ще са конструктивната опозиция. Но такава не може да предлага кабинет. Няма как да подкрепим правителство, съставено от лъжци и крадци“.

При третия мандат ГЕРБ иска да види какво правителство ще се предложи и какви ще са неговите приоритети, посочи Ангелов. Той не изключи възможността за подкрепа на правителство с мандат на ДБ.

Ако ДБ получи трети мандат, трябва да отговорят с нас и да ни посочат приоритетите си. Лесно е де се крещи по площадите и да се пишат статуси във ФБ. Трудно е да се пишат закони“.

Ако се стигне до нови избори, пак ще ги спечелим и ще сме първа политическа сила, посочи Ангелов.

Качваме резултат, защото хората се убеждават, че ГЕРБ са единствената отговорна партия. Всички останали са за площадна демокрация. Държавата не се управлява през ФБ. Моделът Борисов е този, който реши финансова криза, бежанската криза и ковид кризата. Моделът Б. е устойчивост и отговорност, както и развитие в ероатлантическа посока.

#Валдимир Путин #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »