Митрофанова на литургия в Руската църква, протестиращи блокираха храма: "Тук не е Москва"! (ВИДЕО)

Митрофанова на литургия в Руската църква, протестиращи блокираха храма: "Тук не е Москва"! (ВИДЕО)
стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Граждани скандират "Убийци" и "Тук не е Москва" пред Руската църква в София в знак на протест срещу посещението на волоколамския митрополит Антоний, който пое функциите на външен министър на Московска патриаршия след отстраняването на митрополит Иларион (Алфеев), и участва в църковната служба. На литургията присъстват и посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова, лидерът на АБВ Румен Петков и други.

„Протестираме, защото това е върховна наглост по време на война от тези, които окупират, тук, на територията на Европейския съюз и на страна от НАТО, да служат служба за победа на Русия, това е просто нонсенс, затова протестираме", каза Георги Иванов.

Украинката Ирина, която е от Херсон, е дошла с малкия си син в България, за да го спаси от бомбардировките. Тя разказа, че протестира против кървавата война на Путин в Украйна, защото нейни близки се намират в окупираните територии. Жената призова руснаците да си отиват в Русия, защото нямат място в България. Тя е категорична, че трябва да има мир и свобода, а не убийства и тероризъм.

„Тук съм като възмутен гражданин, защото е светотатство в българска църква да има молебен за една терористична държава, да се благославят убийци на деца. Знаете ли какво се случва в момента в Украйна? Хиляди деца са в бомбоубежищата! Хиляди деца са изложени на смърт! А в тази църква има хора, които се молят те да успеят да ги убиват още по-успешно, тук се молят в момента една държава да смаже друга държава", заяви жена, която се представи като българка. Тя е категорична, че за нея това е светотатство, което не може да приеме и е силно възмутена от случващото се в Руската църква и именно затова е на протеста.

Източник:БГНЕС



#Руската църква #Елеонора Митрофанова #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »