Мистерия! Млад шотландец, болен от рак, внезапно забрави английския, проговори френски

Мистерия!  Млад шотландец, болен от рак, внезапно забрави английския, проговори френски
Туитър
A A+ A++ A

24-годишен онкоболен шотландец внезапно проговори на френски, забравяйки родния си език по време на пристъп на болка, пише „Дейли мейл”. Маркъс Джоунс от шотландския град Гленротес е баща на едногодишно дете.

Мъжът започнал да страда от главоболие през септември 2021 година. Първата му диагноза е епилепсия, но по-нататъшното изследване показва тумор в тилния лоб. Постепенно се появяват и проблеми със зрението и паметта и той често усеща "мъгла в главата си".

По време на едно от прилошаванията му Джоунс внезапно забравил родния си език. "Беше ужасно. Погледнах към приятелката си и се опитах да кажа, че имам припадък, но можех да мисля и да говоря само френски“, спомня си той.

Минути по-късно, когато състоянието му се нормализира, той отново заговаря на английски.

Младият мъж ще трябва да се подложи на операция за отстраняване на злокачествен тумор, но има риск да загуби зрението си.

„Звучи налудничаво, но исках да съм буден по време на операцията, за да мога да кажа на лекаря, ако имам проблеми със зрението си“, казва мъжът.

Джоунс се двоуми за операцията, но отговорността към едногодишния му син накланя везните. „Надявам се и в същото време изпитвам страх. Част от мен би искала да има повече време, за да реша дали имам нужда от операция, но всичко се промени благодарение на моето малко семейство. Трябва да съм сигурен, че ще живея дълго, така че това е по-малката от двете злини“, разказва онкоболният мъж.

По-рано беше съобщено за подрастващ от Нидерландия, който забрави родния си език за един ден и проговори на английски, след като се събуди от упойката за операцията. Младежът не разпознал собствените си родители и бил сигурен, че се намира в американския щат Юта, където никога не е ходил, разказа Нова тв.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »