Започва отбелязването на 80 години от рождението на Стефан Данаилов

Започва отбелязването на 80 години от рождението на Стефан Данаилов
A A+ A++ A

Специалната програма за отбелязването на 80 години от рождението на Стефан Данаилов започва днес.

В столичното кино "Одеон" ще бъде излъчена панорама от филми, любими на самия актьор, който почина преди 3 години. БНР е медиен партньор на честванията.

От днес до 8 декември включително в "Одеон" ще бъдат прожектирани 5 филма, които Стефан Данаилов приживе определял като най-значими в кариерата си – "Иван Кондарев", "Дами канят", "Морето", "24 часа дъжд" и "Борис Първи", каза журналистът Георги Тошев, който е инициатор на отбелязването на 80 години от рождението на актьора.

"До края на декември ще вървят две паралелни програми. Първата програма са петте филма, петте роли на Стефан Данаилов, които сам той избира като най-значителни от неговите 150 само филмови роли. Веднага ще ви издам, коя е номер 1 – Иван Кондарев. Филмът е на Никола Корабов – първият режисьор, който е пожелал да промени представата за енергичния, хулигана, любовника", каза Горги Тошев

"Стефан Данаилов на 80: години любов" е мотото на програмата под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, на която БНР е медиен партньор, с която се отбелязва годишнината.

Целта е почитателите му да си спомнят за таланта му с нова книга, нов документален филм, изложба и специален спектакъл в Народния театър - на 9 декември, когато е рождената му дата.

#Стефан Данаилов #Стефан Данаилов Народен театър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай