Катар 2022: Лукаку закопа Белгия, "червените дяволи" са аут от световното

Катар 2022: Лукаку закопа Белгия, "червените дяволи" са аут от световното
ФБ/ФИФА
A A+ A++ A

Един от фаворитите на световното първенство - Белгия, рано-рано си събра багажа от мондиала в Катар.

"Червените дяволи" се нуждаеха от задължителна победа над Хърватия, но завършиха 0:0 в последен мач от група F и се сбогуваха с мечтата си за титла.

Белгийците остават 3-и в групата. Те завършиха с 4 точки. Победител, изненадващо, стана Мароко. Африканците имат 6 точки. Втори са Хърватия - 5. Канада приключи участието си на мондиала без точка.

Главен виновник за провала на бронзовия медалист от световното преди 4 години в Русия бе голямата им звезда Ромелу Лукаку. Играчът на "Интер" пропусна цели три чисти положения.

Лукаку нацели гредата в 59-ата мин.

Де Бройне изведе Караско, чийто шут бе блокиран. Топката стигна до нападателя, но изстрелът му при добавката срещна страничния стълб.

В края на срещата нападателят се размина на два пъти с гола. Първо от близка дистанция Лукаку не успя да насочи топката в мрежата.

Минута по-късно той пак закопа съотборниците си. Торган Азар центрира отдясно, прехвърли вратаря и от голлинията Лукаку с гърди отклони топката, но я прати в ръцете на вратаря.

Съдията Антъни Тейлър отсъди дузпа в 15-ата мин за Хърватия. След преразглеждане с ВАР обаче промени решението си.

Лукаку отправи първия точен удар в мача. Нападателят се появи на почивката и след 2 мин. стреля с глава, но Ливакович спаси, предаде креспондента на "24 часа" в Катар.

Хърватите отговориха с шут на Ковачич, но Куртоа се намеси. В 51-ата мин. "ватерните" пропуснаха най-чистото положение. Брозович стреля силно, но белгийският вратар отново спаси.

Голямата звезда на Белгия - Еден Азар, бе оставен на пейката от селекционера Роберто Мартинес. Той се появи в игра за заключителните минути. Но с влизането си в игра не промени нищо.

В другия мач от потока Мароко победи 2:1 Канада. Още в 4-ата мин. Зиеш вкара във вратата на северноамериканците.

Звездата на "Челси" получи подарък от вратаря на Канада Милан Борян. Бившият играч на "Лудогорец" не успя да изчисти по най-добрия начин и топката попадна в краката на Зиеш. Халфът с хубав удар прехвърли стража.


#Катар 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »