Катар 2022: Португалия на 1/8-финал след 2:0 над Уругвай

Катар 2022: Португалия на 1/8-финал след 2:0 над Уругвай
FB/FIFA
A A+ A++ A

С 2 гола на Бруно Фернандеш Португалия тресна Уругвай и се класира за 1/8-финалите на световното в Катар.

След най-добрите вече мястото си осигуриха фаворитите Франция и Бразилия.

Кристиано Роналдо и компания са лидери в група H с 6 точки от два мача. Втори е отборът на Гана. Африканците имат 3. С по една са Уругвай и Южна Корея.

Футболистът на "Манчестър Юнайтед" откри резултата в 54-ата мин. Фернандеш опита да центрира към бившия си съотборник в "червените дяволи" Кристиано Роналдо. Мегазвездата пробва да засече топката, но не успя, ала въпреки това тя влетя в мрежата на Серхио Роше.

Първоначално попадението бе записано на сметката на Кристиано. След няколко минутки обаче от ФИФА обявиха Фернандеш за голмайстор.

В добавеното време на мача Бруно вкара от дузпа и оформи крайния резултат. 11-метровият наказателен удар бе отсъден, след като реферът прегледа със система VAR игра с ръка в наказателното поле на защитник на Уругвай.

Фернандеш пропусна да оформи своя хеттрик, след като шутът му в 99-ата минута се удари в гредата.

Южноамериканците стартираха срещата доста агресивно. Само в първите минути направиха няколко изключително груби нарушения.

В 17-ата мин. Кристиано Роналдо стреля от пряк свободен удар, но шутът се спря в тялото на противник.

В 33-ата мин. Родриго Бентанкур тръгна от центъра и мина като на парад през цели трима защитници на Португалия. Играчът на "Тотнъм" с техничен удар от близка дистанция опита да преодолее Диого Коща, но вратарят спаси.

Малко след началото на второто полувреме фен нахлу на терена и играта бе спряна за около минутка. За пръв път на мондиала в Катар привърженик успява да влезе на терена, докато трае мач.

#Катар 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »