Катар 2022: Нов шок! Мароко шамароса Белгия с два гола

Катар 2022: Нов шок! Мароко шамароса Белгия с два гола
FB/FIFA
A A+ A++ A

Изненадите на световното първенство в Катар не спират. Белгия загуби с 0:2 от Мароко в мач от група F. Африканците за първи път в историята си победиха европейски тим на световни финали и така сложиха край на серията от 8 поредни победи в групова фаза на световни първенства за Червените дяволи.

След успеха Мароко оглави групата с 4 точки. Белгия има 3. Малко по-късно Хърватия и Канада се изправят в другия двубой от групата, съобщи gol.lg.

Треньорът на Белгия Роберто Мартинес направи 3 промени в състава след победата с 1:0 над Канада. Тома Мюние, Торган Азар и Андре Онана влязоха в състава. Ромелу Лукаку бе възстановен и на разположение, но остана на пейката.

Мароко трябваше да започне без промяна, но на загрявката вратаря Буну се контузи и отстъпи мястото си.

Първото полувреме Белгия имаше контрол на топката изпълни 6 корнера, но така и не създаде някакви чак толкова големи положения. Един удар на Бачуаи в началото бе най-доброто за Червените дяволи. В края на полувремето Мароко се оживи. Първо удар на Хакими отиде встрани от вратата, а в добавеното време дойде и момент, в който ВАР да се намеси.

Хаким Зиеш центрира от фаул, всички се разминаха с топката и тя влетя в мрежата на Куртоа. ВАР обаче извика рефера да прецени дали Саис, който тръгна от позиция на засада, но не игра с топката, е в активна позиция и влияе на съперник. Реферът прецени правилно, че е така, защото Саис опита да изпревари Куртоа и да играе с топката, но не я уцели.

През втората част безплодната атака на Белгия продължи. Червеният динамит така и не успя да създаде нещо интересно. Единственият шанс за белгийците бе удар на Еден Азар, който вратаря спаси.

В 73-ата минута Мароко поведе. Резервата Абделхамид Сабири изпълни пряк-свободен удар и отправи топката към близката греда, където тя без никой да играе с нея влезе в ъгъла на слисания Куртоа.

Ромелу Лукаку се появи за Белгия, но така и не помогна в последните 10 минути, а в добавеното време друга резерва реши мача. Прекрасна атака завърши с пас на Хаким Зиеш към Абухлал, който заби топката под гредата.


#Катар 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »