Почина журналистът Грациела Ингелска

Почина журналистът Грациела Ингелска
A A+ A++ A

Почина журналистът от програма „Христо Ботев“ Грациела Ингелска, съобщи БНР, където тя работи дълги години като водещ и редактор на предавания. Професионалният й път е свързан и с Българската телеграфна агенция (БТА). Опелото ще бъде на 27.11.2022 г. (неделя) от 12:30 ч. в църквата „Преображение Господине“ в София, квартал „Лозенец“.

Грациела Ингелска е родена на 24 април 1960 г. в София. През 1979 г. завършва средното си образование в Техникума по полиграфия и фотография „Юлиус Фучик“ със специалност „Технология на подготвителния процес за офсетов печат“. В продължение на две години, от 9 юни 1980 г. до 16 ноември 1982 г., работи като фотограф в Държавната печатница „Офсетографик“.

В Българската телеграфна агенция постъпва на работа на 17 ноември 1982 г. като лаборант в редакция „Пресфото“. През 1991 г. завършва „Българска филология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, след което става репортер в редакция „Вътрешна информация“, където работи от 19 август 1991 г. до 27 април 1998 г.

Работила е в Българското национално радио като водеща и редактор на предавания в програма „Христо Ботев“, била е и парламентарен репортер и редактор в сутрешния блок на програмата.
През годините е писала разкази, есета и пътеписи, които са публикувани в различни вестници.

#БНР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »