Хърватският народен театър в центъра на София

Хърватският народен театър в центъра на София
A A+ A++ A

Посолството на Република Хърватия в Република България се включва в тазгодишния проект на „Изкуство за дипломация“ на художничката Петя Илиева, който превръща спирките на градския транспорт в изложбено пространство на културното и архитектурното наследство на държавите, които имат дипломатическо представителство в България.

Жителите на София и нейните гости ще имат възможността да видят Хърватския народен театър на една от централните трамвайни спирки в столицата – площад „Света Неделя“. Този архитектурен необароков шедьовър не е избран случайно, тъй като представлява една от културните връзки между Хърватия и България. Архитектите Фердинанд Фелнер и Херман Хелмер, проектирали сградата на Хърватския народен театър, са проектирали и тази на Народния театър „Иван Вазов“.

Представянето на тази фотография на известния хърватски фотограф Марко Върдоляк е част от културната програма на Посолството на Хърватия в България по повод 30 години от установяването на дипломатически отношения между Република Хърватия и Република България. Откриването на обновената визия на спирката ще се състои на 29 ноември 2022 г. (вторник) в 11:00 ч.

#театър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »