ГЕРБ ще подкрепи Закона на БСП за каналджийството

ГЕРБ ще подкрепи Закона на БСП за каналджийството
A A+ A++ A

“Когато дадена партия предложи нещо добро, ние го приемаме. Законопроектът на БСП за борбата с мигрантите е добро предложение и ние ще го подкрепим”. Това заяви Радомир Чолаков от ГЕРБ в кулоарите на Народното събрание, предаде БГНЕС.

Атанас Атанасов, съпредседателят на "Демократична България", също уточни, че има основание да се подкрепи законопроектът на Нинова. “Трябва да се приемат мерки от страна на парламента, но проблемът е в организационното състояние на МС и корупционните практики, които покровителстват каналджийството.

“Проблемът е на българо-турската граница, защото на границата с Гърция няма такъв мигрантски поток. Трябва да бъдат обучени допълнително униформени полицаи, за да ни се пази границата, и да бъде утвърдена в по-голяма степен дипломацията между двете ни държави”, уточни още Атанасов. “От една страна МВР трябва да посреща риска на входа на държавата и да бъдат пресечени корупционните практики”, коментира още той.
Костадин Костадинов от "Възраждане" пък не е на мнение, че такъв законопроект няма да даде резултат.

“Докато българската армия не бъде разположена по границата няма какво да се промени и да бъде възпрян мигрантския натиск. Ако имаше 24-часов контрол по границата от армията, нямаше да ги има тези трагедии от вчера. Сега да се четат декларации как се иска да се увеличават наказанията за каналджиите няма да реши генералния проблем”, уточни Костадинов.

От вчера полицай е с опасност за живота след опит на жандармерията да спре бус с мигранти. В Бургас по-късно през деня бяха задържани и 10 нелегални чужденци след гонка с полицията, а днес бяха задържаха и 10 нелегални чужденци след гонка с полицията в София. Днес имаше поредна полицейска гонка на автомагистрала “Тракия”.

По-рано днес Корнелия Нинова от БСП на трибуната в НС, заяви, че всички призовават институциите да вземат мерки, от партията вече са внесли законопроект за борба с каналджийството. Тя призова законопроектът да бъде разгледан на Правна комисия.


#ГЕРБ #БСП #Закон за каналджийството #Радомир Чолаков - ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »