Без нощен градски транспорт в София

Без нощен градски транспорт в София
Pixabay
A A+ A++ A

Транспортната комисия към Столичния общински съвет не прие предложението отново да има нощни линии на градския транспорт в София. Причината е основно високата задлъжнялост на дружеството "Столичен автотранспорт", както и недостиг на шофьори, изтъкнаха общинските съветници.

"На практика софиянци и гостите на София нямат алтернатива при избора им на начин на придвижване през нощта - личен автомобил или таксиметров превоз на цена, значително по-висока от цената за услугата нощен градски транспорт", се казва в доклада, чийто вносител е общинският съветник Борис Бонев.

Той припомня, че според данните от ЦГМ, има траен ръст на ползващите услугата нощен градски транспорт преди тя да бъде преустановена, информира stolica.bg.

"Ситуацията е достатъчно сериозна, за да не можем да си позволим експерименти", отбелязаха общинските съветници по време на заседанието. Представителят на транспортния синдикат "Подкрепа" отбеляза, че има недостиг на водачи. Той припомни, че на водачите беше обещано увеличение на възнаграждението и това обещание трябва да се спази, за да има въобще градски транспорт в столицата.



#градски транспорт #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"