ОБРАТ! Съдът не откри доказателства, че задържаните у нас са отговорни за атентата в Истанбул, но ги остави в ареста

ОБРАТ! Съдът не откри доказателства, че задържаните у нас са отговорни за атентата в Истанбул, но ги остави в ареста
БНР
A A+ A++ A

Софийският градски съд постанови постоянен арест за четирима от петимата задържани в България, на които има бяха повдигнати обвинения за нелегален трафик на хора и за съпричастност към атентата в Истанбул на 13 ноември, при който загинаха 6 души и 81 бяха ранени.

Мярката "задържане под стража" се налага само за участие в каналджийство. Съдът не откри доказателства че четирите лица имат каквато и да е съпричастност към атентата в Турция, съобщи БНР.

Във внесените от прокуратурата обвинения, като доказателство е посочен само телефонен номер, с който е един от обвиняемите - сирийският гражданин Амран Абдулрами е водил разговори с Билал Хасан, за когото има издадена международна заповед за арест от турската прокуратура.

За молдовските граждани Петър Топал, Иван Калак и Леонид Аксакал, като Топал има и български паспорт, няма такива сведения, посочи адвокатката им Аделина Натина. Те обаче са участвали в трафик на хора с бус с тайници от септември тази година.

По време на делото свидетел е заявил, че Хасан е бил превозвана с такъв бус на 13-ти ноември, но е влязъл в конфликт с жена в тайника и е бил свален около Одрин и качен в лек автомобил от друг молдовски гражданин.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »