Само изчезналия Жоро Милионера си знае къде са парите от инкасо обира

Само изчезналия Жоро Милионера си знае къде са парите от инкасо обира
Архив
A A+ A++ A

Да изчезнеш с 1,4 млн. лева, да ги скриеш и никога да не кажеш къде са, да си избираш съвсем спокойно джапанки, докато цялата полиция в Пловдив те търси, после да излежиш цялата си присъда и никога да не поискаш предсрочно освобождаване. Това е краткото досие на Георги Енев - Жоро Милионера.

Преди 10 години той е служител на охранителната фирма G4S като шофьор на инкасо автомобил. Не бил доволен от заплатата си, но имал заем с крупната за преди 10 години вноска от 400 лв. на месец.

Проблемите с парите били ежедневие за него, но се изострили, когато от фирмата го наказали с 236 лв. - бил засичан да слиза от инкасо колата и да оставя колегата си сам в нарушение на правилата.

След санкцията планирал отмъщение
Докато замествал колега, взел от него ключа, който деблокира отделението за превоз на парите. Това също е нарушение на служебната дисциплина, защото като шофьор не е имал право на достъп до ключа.

Не след дълго Енев измислил как да накаже шефовете си - на 22 юни 2012-а подлъгал Манчо Юруков да слезе от колата, за да купи дюнери.

Енев останал сам с парите, влязъл с автомобила в тясната пловдивска уличка “Петрова нива”, в която предварително бил паркиран семейният му опел.

Прехвърлил в него 1 471 058 лв. в различни валути и банкноти и изчезнал.

Всичко станало за минути. Когато колегата му с дюнерите се усъмнил, че нещо не е наред, от Енев нямало и следа. А на улицата, в която е станало прехвърлянето на крупната сума, никой не забелязал.


След няколко дни опелът беше открит в гората над близкото до Пловдив село Храбрино.

Районът беше претърсван – и от полицията, и от кандидати да забогатеят,

ако намерят скритите пачки, но всички удариха на камък.

Георги Енев не беше намерен и след общодържавното издирване. Шокира всички, когато на 5 юли сам се предаде.

Избра да отиде в прокуратурата, не в МВР, придружаван от адвоката си Георги Кутрянски. Още се разказва забавната история как дълго избирал и мерел джапанки за килията в магазинче в подлеза към сградата на прокуратурата на пл. “Съединение” в Пловдив, пренебрегвайки риска да бъде задържан от първия минаващ оттам полицай и да провали плана с предаването си в прокуратурата.

Жоро Милионера дори се вслушал в съветите на продавача да не си купува джапанки от 5 лв., а малко по-скъпи, защото ще ги носи 10 години.

“Точно такива ми трябват”, казал Енев и ги платил. Минути по-късно вече бил в прокуратурата.

Източник: "24 часа"


#Георги Енев - Жоро Милионера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"