Зеленски потвърди: Украински екип ще се включи в разследването на взрива в Полша

Зеленски потвърди: Украински екип ще се включи в разследването на взрива в Полша
A A+ A++ A

Екип от Украйна ще получи достъп до разследването на падналите две ракети на полска територия, потвърди украинският президент Володимир Зеленски по време на Bloomberg New Economy Forum, в който участва виртуално.

"Не знам на 100% какво се е случило, никой не знае", каза той и допълни, че без разследване не може да се каже дали става въпрос за ракета от системата за противовъздушна отбрана на Украйна, или не.

Полският президент Анджей Дуда коментира, че достъпът до мястото на експерти трябва да бъде одобрен от двете държави, водещи разследването - Полша и САЩ. По-рано един от съветниците на полския президент Якуб Кумоч съобщи, че Вашингтон не е против включването на украински експерти. Според ръководителя на Съвета за национална сигурност на Полша Яцек Сивиера Дуда също няма да се противопостави на искането на Киев.

На този етап страните от НАТО, включително и Полша, смятат, че става дума за украинска ракета, изстреляна от противовъздушната отбрана в отговор на руския обстрел във вторник (15 ноември). Володимир Зеленски обаче категорично заяви, че иска пълно разследване на случая и участието на Киев в процеса.


#Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници