Бионсе с девет номинации за "Грами", изравни рекорда на съпруга си Джей Зи

Бионсе с девет номинации за "Грами", изравни рекорда на съпруга си Джей Зи
Инстаграм
A A+ A++ A

Певицата Бионсе получи най-много номинации за наградите "Грами" - девет на брой, с което изравни рекорда на съпруга си Джей-Зи за най-номиниран артист в историята на водещите музикални отличия, съобщиха световните осведомителни агенции.

Бионсе и Джей-Зи имат общо по 88 номинации за "грамофончетата", присъждани от американската Национална звукозаписна академия.

Три от номинациите за Бионсе са в категориите, наречени Голямата четворка (албум на годината, запис на годината, песен на годината и най-добър нов изпълнител). В категориите за песен и запис на годината изпълнителката ще се съревновава с парчето "Break My Soul", а за албум на годината - с "Renaissance", с който "нагази" в денс музиката, предаде БТА.

Рапърът Кендрик Ламар е с осем номинации за наградите "Грами", следван от Адел и Бранди Карлайл с по седем. Хари Стайлс, Мери Джей Блайдж, Фючър, диджей Калед, певецът и автор на песни Дъ-Дрийм и мастеринг инженерът Ранди Мерил са с по шест.

Близо половината от водещите номинирани тази година, оповестени от звезди на музиката като Оливия Родриго, Джон Леджънд, Машин Гън Кели и Смоуки Робинсън, са жени, а над половината - цветнокожи, отбелязват от звукозаписната академия.

"Това ме кара да се чувствам много горд, но и да осъзнавам факта, че трябва да поддържаме работата, която сме свършили", каза Харви Мейсън младши, главен изпълнителен директор на Националната звукозаписна академия. Той заяви, че е постигнат напредък в системата за гласуване, основана на партньорски решения, както и в увеличаването на броя на членовете, но все още вярва, че може да се постигне по-голям прогрес.

Тази година бяха добавени пет нови категории, сред които за текспописец на годината, които според Мейсън младши ще допринесат за повишаването на разнообразието на най-престижните музикални отличия.




#Бионсе #''Грами''

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"