Учредиха инициативен комитет за защита на българския лев

Учредиха инициативен комитет за защита на българския лев
A A+ A++ A

Инициативен комитет за защита на българския лев бе учреден буквално преди броени минути, съобщи „Телеграф”.

Председател на комитета е доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания на БАН, а на събитието присъстваха над 600 души, сред които цялата парламентарна група на „Възраждане”, начело с лидера на партията Костадин Костадинов, Волен Сидеров, Мая Манолова и др.

Както неведнъж е заявявал, доц. Сарийски защитава тезата, че замяната на лева с еврото е унищожаване на националната ни валута. Комитетът за защита на българския лев започва събиране на подписи за референдум за влизане на България в еврозоната. Това обяви председателят на партията Костадин Костадинов непосредствено след консултациите на президента Румен Радев с представители на политическата сила за съставяне на правителство в 48-ото Народно събрание.

„Ние поставихме въпроса за референдума, тъй като, извън възможността 48 народни представители да внесат такова предложение за референдум, другата възможност е в ръцете на президента”, посочи тогава Костадинов. „Президентът каза, че на този етап той няма как да подкрепи такава идея, така че отиваме на последния възможен вариант, който ни дава българското законодателство - да направим инициативен комитет, с който да събираме подписи”, допълни лидерът на "Възраждане". Като цел от партията си поставят да съберат 500 хиляди подписа. Въпросът, който се канят да предложат за референдума е: "Съгласни ли сте българският лев да се запази като официална валута в България до достигане на 90 процента от средноевропейските доходи?".


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"