Взрив в центъра на Истанбул уби шестима, 53-ма са ранените (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

Взрив в центъра на Истанбул уби шестима, 53-ма са ранените (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)
Twitter
A A+ A++ A

Експлозия избухна на известния булевард "Истиклял" в Истанбул в 16:20 часа местно време.

6 са жертвите на експлозията, а ранените са 53, съобщи лично президентът на югоизточната ни съседка Реджеп Ердоган. "Истиклял" е най-оживената търговска улица в Истанбул и започва от площад "Таксим" в центъра на мегаполиса.

Звукът от експлозията беше запечатан на множество видеозаписи, на място на стъпи паника. На място пристига полицейски екипи, линейки и пожарникари. Булевардът е евакуиран, затворена е и джамията на намиращия се в близост площад "Таксим".

Причината за взрива остава неизвестна. Петима прокурори са натоварени с разследване на инцидента.

Министрите на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и на правосъдието Бекир Боздаг са отменили всичките си ангажименти и пътуват към Истанбул.

Върховният съвет за радио и телевизия наложи забрана за излъчване на множеството записи на свидетели, запечатали момента на експлозията.

Отправен беше призив хората да не се доверяват и на никаква информация за случилото се на "Истиклял", публикувана в социалните мрежи.

През 2016 година булевард "Истиклял" беше сцена на самоубийствен атентат. Тогава загинаха 5 души, а 36 бяха ранени. 2 от жертвите и 12 от пострадалите бяха чуждестранни граждани.



#взрив #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"