Байдън пак обърка! Украинският град Херсон стана иракския Фалуджа (ВИДЕО)

Байдън пак обърка! Украинският град Херсон стана иракския Фалуджа (ВИДЕО)
Стоп кадър/Туитър
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Джо Байдън за пореден път допусна гаф, след като каза, че руските войски се изтеглят от град Фалуджа в Ирак, докато коментираше ситуацията в украинския град Херсон.

„Мисля, че контекстът е, че независимо дали те се изтеглят от Фалуджа, тоест от град Херсон, руските сили се изтеглят от източната страна на река Днепър“, каза Байдън, докато отговаряше на репортерски въпрос дали Украйна е готова да започне преговори с Русия. Последният гаф на Байдън дойде, след като командирът на руските сили Сергей Суровикинон обяви, че е наредил на войските си да се оттеглят града.

През ноември и декември 2004 г. Фалуджа беше мястото на най-кървавия градски конфликт, който американските сили са водили след войната във Виетнам и е широко запомнен като ключов момент от американската инвазия в Ирак.

Приблизително 12 000 американски войници са се сражавали в битката, 82 от които са били убити, докато около 600 са били ранени, според Пентагона. САЩ убиха около 2000 бунтовници в битката и плениха други 1200, изчислиха военни служители, отбелязва БТА.



#Джо Байдън #грешка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"