Имотите в Гърция привличат все повече българи, търсим жилища до 100 хил. евро

Имотите в Гърция привличат все повече българи, търсим жилища до 100 хил. евро
A A+ A++ A

Настоящата година е изключително силна от гледна точка на туризма за Гърция. Имотният пазар също се представя много силно – имаше индикации за това още от началото на годината. Гръцкото правителство отмени мерките за овладяване на коронавирусната пандемия, предприе програми, които да стимулират пазара – например "Златната виза" за граждани извън еврозоната и данъчни облекчения. Има рязко увеличение както на броя сделки, така и на цените.

Това заяви Веселин Маринов, ръководител на българското представителството на агенция за недвижими имоти Grekodom, в подкаста "Имот: Взет или нает" с водещ Снежана Стойчева.

Маринов посочи, че интересът на българските купувачи към Гърция е голям. Той обясни, че основно българите се насочват към имоти в северната част на страната – Солун, Олимпийската ривиера, Кавала, Аспровалта.

"Най-голям интерес има към ваканционните имоти – предимно с цел лично ползване. Запитванията основно са за апартаменти, еднофамилни къщи и вили, близо до плаж, с морска гледка", заяви Маринов.

Той отбеляза, че българите търсят предимно по-бюджетни имоти – до 100 хиляди евро и разчитат на лични спестявания.

Според него инфлацията и войната в Украйна карат продавачите да повишават цените, но в условията на пандемия нивата им са останали по-разумни.

До края на годината и в средносрочен план Маринов очаква интересът на българите към гръцките имоти да се запази. Той обясни, че повишаването на лихвите не оказва влияние, защото купувачите разчитат на спестявания - банковото кредитиране традиционно е сложен процес и рядко се прибягва до него.

#Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »