Илон Мъск с "тексаско клане" в Туитър, уволнява 7500 служители

Илон Мъск с "тексаско клане" в Туитър, уволнява 7500 служители
A A+ A++ A

Мащабно съкращение на служители в социалната мрежа Туитър започва новият ѝ собственик Илон Мъск, съобщава БТА, цитирайки вестник "Ню Йорк таймс".

Вестникът се позовава на общ имейл, изпратен до всички служители в компанията, който анонсира съкращения. В имейла не се посочва точният брой, но според вътрешна информация от компанията - цитирана от вестника - става въпрос за около 7 500 души, т.е. около половината служители.

Милиардерът придоби социалната мрежа в безпрецедентна сделка на стойност 44 милиарда долара преди малко повече от седмица. Това се случи след още нещо безпрецедентно - най-голямото изкупуване на технологична компания, което се е случило с взимане на заем. В момента Tуитър е с дълг от около 13 млрд. долара и трябва да плаща около 1 млрд. долара годишно лихви.

Служителите са инструктирани в петък (днес) да останат по домовете си и да не идват в офисите на компанията.

"В стремежа си да поставим Tуитър на здравословен път, ще преминем през трудния процес на намаляване на глобалната ни работна сила. Съзнаваме, че това ще засегне редица хора, които са дали ценен принос за Tуитър, но това действие за съжаление е необходимо, за да се гарантира успехът на компанията занапред", се казва в имейла, с копие от който NYT разполага.

Мъск започна със съкращенията и структурните реформи още в първия ден след придобиването на Туитър. Той разпусна борда на директорите и уволни предишния директор Парадж Агравал. След това влезе в спор с писателя Стивън Кинг, който заплаши, че ще напусне социалната мрежа, ако заявеното от Мъск намерение да се плащат такси за верификация на профилите бъде изпълнено.

#илон мъск #Туитър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"