ВИДЕО+СНИМКИ Екоминистърката куфее в Банско по времето, когато потоп заля Карловско и Бургаско

ВИДЕО+СНИМКИ Екоминистърката куфее в Банско по времето, когато потоп заля Карловско и Бургаско
A A+ A++ A

Докато природата изливаше своя гняв, потапяйки цели села в Карловска община, а после предизвика невиждан по своите размери погром по Южното Черноморие, почти целият екип на екоминистерството, начело с министър Росица Карамфилова, купонясва дни наред в Гранд хотел Банско.

Това твърди източник на колегите от флагман.бг, който предостави кадри от обучителен семинар по капасити билдинг, започнал с настаняване на екоекспертите от петък, 16 септември и приключил в сряда сутринта, 21 септември. Това е период, в който стотици доброволци, в т.ч. и от най-бедните общини, ринат кал в карловските села, МВР едва удържа мародерите, а децата няма как да „преплуват“ до училищата за първия учебен ден.

През уикенда, когато небето се „изсипа“ и помля зелената система на Бургас и Поморие и хора бедстваха в бурното море, „тийм билдингът“ стига до своята кулминация с присъединяването на самата министърка Карамфилова – с блуза в сигнално турскосиньо и с голи рамене.

След като е осигурила стриктно охранявана зала, допълнителна външна доставка на алкохол и е наела диджей, Карамфилова пийва и хапва на централната маса, отвреме навреме аплодира лудеещите на дансинга подчинени. Оптимално през всичките тези дни екоминистреството, начело с министъра, натоварва и мощностите на СПА зоната. Заснета е и тя самата в турската баня и сауната.
Капасити билдингът е бил за 80 човека, за които са преведени пари по перото за техническа помощ от Програмата за опазване на околната среда. Не е ясно какъв е бюджетът, минималната нощувка в двойна стая в този хотел струва 250 лева.

В залата, между ролбанерите и видеоекраните, са заредените кашони с алкохол

Това е единственото министерство, при това пряко отговорно за цялостната система по управление на водите, чийто министър не намери време да посети пострадалите райони. Прати и свой заместник в междуведомствената комисия, където се анализират плановете за управление на риска на Басейнова дирекция, причините за бедствията, опасността за почвите и т.н. Не се е чуло да е изразила позиция след наводненията в Средна гора, за пресъхналата р.Искрецка, за незаконните сечи и нарушенията на минната индустрия. Напълно забуксува изграждането на АМ Струма в Кресненското дефиле като удължи срока за обществените обсъждания на целите на защитените зони - без аргументи. Подобен пример е и магистралата до сръбската граница.

Дневната зона и софрата на екоекспертите на Карамфилова, които отговарят за Програма Околна среда
в дните на обучението им, докато държавата е в бедствено положение

След изготвянето на Програмата „Околна среда“ за периода 2021-2027 г. се очакват инвестиции за над 1,5 млрд.евро. Дотук министерството на Сандов, поето от Карамфилова, направи близо десет версии, последната бе изпратена за одобрение от ЕК едва на 19 август т.г. Окончателно одобрение все още се чака. В кризисния период ускоряване и стартиране на нови процедури няма.

#екоминистерство #Банско #Росица Карамфилова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"