5 факта за „Мумията“, които ще ви върнат в древен Египет

5 факта за „Мумията“, които ще ви върнат в древен Египет
A A+ A++ A

Някои филми остават завинаги в паметта ни, дори да минават години, без да сме ги гледали. Това не е изненадващо, тъй като е трудно човек да забрави едно наистина завладяващо изживяване, което го отвежда във фантастични светове за няколко часа и му показва вълнуващи приключения. Хората, които са израснали, гледайки филмите "Мумията", обикновено изпитват носталгия, когато преоткриват Древен Египет и вселената, създадена от франчайза.

Научете 5 интересни факта за "Мумията":

1. Брендън Фрейзър трябвало да бъде реанимиран по време на снимките

Някои каскади по време на заснемането на филми крият много рискове. По време на снимките на сцена, в която Рик е повдигнат на въже около врата му, той губи съзнание и медицинският екип на филма трябва да се намеси, за да го реанимира.

2. Имало възможност Леонардо ди Каприо да участва във филма

Трудно е да си представим някой друг освен Брендън Фрейзър да играе ролята на Рик О’Донъл, великият герой на сагата. Но интересното е, че Леонардо ди Каприо също бил много близо до получаването на ролята. Била му предложена ролята и дори бил готов да приеме, защото харесвал сценария. Ди Каприо обаче снимал "Плажът" и поискал да отложат продукцията, за да участва в "Мумията", но предложението било отхвърлено.

3. Използвали истински насекоми

Героите трябвало да взаимодействат широко с различни видове насекоми, змии и други животни, за да имат истински реакции. Въпреки че много от тях били направени от гума и пластмаса, някои били истински, например плъховете на гърдите на Рейчъл Вайс, когато тя е вързана с въже.

4. Продуцентите планирали четвърта част с участието на Антонио Бандерас като лошия герой

След успеха на третата част продуцентите решили, че е възможно да има четвърта част от сагата. Говореше се, че ще е за империята на ацтеките и че злодеят ще бъде Антонио Бандерас. Но Universal се отказва от проекта.

5. Същото имение се появява в "Батман в началото"

Някои места се използват в различни филми и само много наблюдателни зрители могат да разберат това. Например имението Ментмор Тауърс в Лондон е използвано за множество филми. То е домът на Рик О’Донъл в "Мумията" и имението Уейн в "Батман в началото".

Бонус: Триумфалното завръщане на Брендън Фрейзър

Брендън Фрейзър премина през трудни моменти в личния и професионалния си живот след големия успех на сагата "Мумията". Ето защо е страхотна новина за всички фенове, че той се завръща в "The Whale" на Дарън Аронофски.

Премиерата на филма беше на Международния филмов фестивал във Венеция.

#Египет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Дестинации
Последно от Дестинации

Всички новини от Дестинации »