ДБ: Искаме със закон да се спират от движение колите, ако собственикът е с повече от 5 нарушения на пътя

ДБ: Искаме със закон да се спират от движение колите, ако собственикът е с повече от 5 нарушения на пътя
A A+ A++ A

Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов, който понастоящем е депутат от Демократична България, даде да се разбере каква е позицията на формацията относно "войната по пътищата":

Внесохме проект за измененение на Закона за движение по пътищата.

Първата цел е да направим първи стъпки към ограничаване на рецидивистите на пътя. С пълното разбиране, че е нужна пълна реформа на административното наказване, предлагаме две неща: от една страна, задължение за МВР да спира на пътя всички автомобили, чиито собственици имат пет или повече невръчени фиша, а от друга страна задължение за публикуване на индивидуални анонимизирани данни за всички нарушения (което бях поискал от МВР като министър). Така обществото ще следи дали МВР изпълнява задължението си.

Втората цел е намаляване на административната тежест и улесняване на добросъвестните водачи. Премахване на всички стикери от предното стъкло, премахване на синия талон и възможности за електронно плащане на фишове, без да ходим до КАТ да ни ги връчат.

Зaтрудняваме редовните нарушители и улесняваме мнозинството добросъвестни. И повишаваме прозрачността на работата на МВР.

#Божидар Божанов #Закон за движение по пътищата #ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"