Белобрадова: Радев и Борисов си "стиснаха ръцете" още през юни

Белобрадова: Радев и Борисов си "стиснаха ръцете" още през юни
A A+ A++ A

Депутатката от ДБ - Елисавета Белобрадова, позната в социалните медии като Letiashtata Kozzila Erato, изрази мнение за случващото се в момента в НС и дори върна лентата назад - към юни, когато "Радев и Борисов си стиснаха ръцете", както и припомни ролята на изпадналите от Парламента ИТН. Белобрадова е депутатът с най-много преференции в цялата страна, с което позицията й е добре да бъде чута. За капак - тя не е съвсем съгласна с един от лидерите на ПП - Асен Василев.

За председател на Народното събрание предлагам…

1. ГЕРБ отровиха предходния парламент с ужасяващата си деструктивна работа. Насладата, която изпитваха от това да унищожават институцията нямаше как да не даде резултати. Никой не иска да ги доближи на пръчка разстояние и съвсем основателно.

2. Асен Василен твърди, че ГЕРБ са свалили правителството. За мен мнозинството носи отговорност да крепи правителството. В този смисъл ИТН са причината правителството да падне. ГЕРБ просто го официализираха. Дали е било план, дали е било продадено още в самото начало - на теория и практика ИТН свалиха правителството.

3. Бойко Борисов и Радев си стиснаха ръцете още юни. Това е важно да се каже, защото в момента навсякъде се завръщат хората на ГЕРБ по места и висши администрации. И когато казваме, че сме големи революционери и парламентът не работи само и само да покажем на ГЕРБ дебелия край, да знаете - ГЕРБ си управляват. Сега. В момента. Все повече. И ако няма парламент да зададе евроатлантическата посока на Радев и да установи стабилност на най-висшия орган в страната, властта му ще расте.

4. Очевидно е, че партийните кандидатури не работят в този фрагментиран парламент. И не е въпросът да посочим с пръст КОЙ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ИЗЛЪЧИ ПРЕДСЕДАТЕЛ. Ясно е кой - никой. Въпросът е да намерим начин да излъчим председател. Затова панаирите трябва да спрат.

5. Председател на Народното събрание трябва да има. ПРЕДСЕДАТЕЛ ТРЯБВА ДА ИМА в името на парламентарната ни република. България има нужда от парламент, защото имаме закони за приемане, бюджет, допълнително законодателство, свързано с плана за възстановяване, свързано с възстановяване на парламентарната демокрация, както е записана в член първи от Конституцията.

И въобще, ще напомня съдбата на ИТН. Не защото е важно какво се случи с тях, а защото е поучително какво става, когато потънеш в персоналната, емоционална наслада да размахваш мачете, защото към даден момент, във вторник да речем, имаш лайкове, в сряда си прав, в четвъртък си недоспал и в петък трябва да си тръгваш по-рано, че имаш да ходиш на Велинград.

Идеята на парламентарната демокрация е ние да работим. Ама не да казваме, че искаме да работим, но едикойси ни пречел. Това вече го казвахме на хората 2 години. Трябва верно да се свърши работа някаква, ако е възможно.

А, и да освободим господин Вежди Рашидов от това всеобщо предизвикателство.

#елисавета белобрадова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »