Берлускони: Зеленски принуди Путин да започне войната

Берлускони: Зеленски принуди Путин да започне войната
A A+ A++ A

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви пред депутати, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е тласнал Владимир Путин към безкрайна война. Думите му се чуват на аудиозапис, получен от италианска информационна служба.

Записът донякъде разкрива причините някои от членовете на дясната коалиция в Италия, която спечели изборите на 25 септември, да се борят за смекчаване на италианската позицията спрямо Русия. Дни по-рано беше публикуван друг запис, очевидно от същата среща с депутати, в който Берлускони разказва как е съживил връзките си с Путин, предава Bloomberg.

В същото време лидерът на десницата Джорджия Мелони се опитва да постигне съгласие за постовете в кабинета с Берлускони и другите си партньори. Тя се зарече да не променя проукраинската позиция на Италия и заяви, че подкрепя изпращането на оръжия и помощи за Украйна. В изявление от сряда, в което коментира забележките на Берлускони, Мелони заяви, че няма да приеме двусмислие по отношение на външната политика, ако стане министър-председател.

В аудиозаписа, който беше публикуван от информационната мрежа LaPresse, се чува как 86-годишният Берлускони казва, че Путин не е искал да започне война, но е бил принуден да го направи заради продължаващите атаки на Украйна срещу подкрепяните от Русия сепаратисти в Донбас..

Според Берлускони след избирането му Зеленски "утроил атаките" срещу сепаратистките републики и Путин се намесил, за да го замени с правителство, "вече съставено от украинско малцинство, съставено от честни и разумни хора".

#Владимир Зеленски #Берлускони #Силвио Берлускони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »