Руските хакери Killnet вдигнаха мерника на Иван Гешев

Руските хакери Killnet вдигнаха мерника на Иван Гешев
Pixabay
A A+ A++ A

Руската хакерска група KillNet, която в събота започна атака на сайтовете на редица държавни институции, взе на мушка главния прокурор Иван Гешев.


Това става ясно от публикации в Телеграм-канала на хакерската група. Хакерът с никнейм KillMilk, сочен за един от лидеририте на хакерската група, е публикувал персонално послание срещу главния прокурор на Република България Иван Гешев, става ясно още от публикацията в Телеграм.

По адрес на българския главен прокурор се отправят и множество обиди.

В събота, часове след масираната DDoS атака, засегнала сайтовете на български държавни институции, главният прокурор Иван Гешев съобщи пред журналисти в Кюстендил, че атаката е дело на руски хакери, като още тогава стана ясно и местонахождението на един от тях – руският град Магнитогорск.

В неделя от държавното обвинение съобщиха, че благодарение на специален софтуер, вече са установили точното местонахождение и самоличността на един от авторите на хакерската атака. От прокуратурата заявиха, че ще отправят и официално искане до руските власти за предаване на извършителя на злонамерената кибер-атака.

По-късно от KillNet отправят недвусмислено послание срещу ръководителя на българската прокуратура, с което превръщат Иван Гешев в мишена на Русия.


#руски хакери #Иван Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »