Путин: Сблъсък между НАТО и руската армия ще доведе до глобална катастрофа

Путин: Сблъсък между НАТО и руската армия ще доведе до глобална катастрофа
A A+ A++ A

Пряк сблъсък между войските на НАТО с армията на Русия е много опасна стъпка и ще доведе до глобална катастрофа. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на пресконференция след посещението си в Казахстан.

"Надявам се, че онези, които говорят за това, ще проявят здрав разум, за да не предприемат подобни опасни стъпки”, каза руският държавен глава в отговор на въпрос дали е възможно НАТО да вкара войски на територията на Украйна, ако положението на Киев стане катастрофално.

Според него няма необходимост да бъдат нанасяни масирани удари срещу Украйна, тъй като на преден план има други задачи за разрешаване. Той подчерта, че Москва не си поставя за цел унищожаването на Украйна.

„Поражението на Украйна е въпрос на понятия, на правна техника. Всеки може да го разбере по различен начин. Фактът, че Крим стана обект на Руската федерация през 2014 г., поражение ли е или не? Онова, което се случва сега в Украйна, е неприятно, но ако Русия не бе предприела нищо, щеше да получи „същото, но при много по-лоши за нас условия”, подчерта стопанинът на Кремъл.

#Валдимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »